Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stabor pe masa procurorilor Nixon, Gogoşaru, Prinţu şi Pişcudan, în anchetă la Parchet

ro

04 Nov, 2010 02:11 3279 Marime text
Judecăţile ţigăneşti „împărţite" de reprezentanţii clanului Miron care au sufocat Secţia 4 de-a lungul timpului s-au mutat în birourile procurorilor. După ce Vasile Miron, zis Onac, a fost deferit instanţei pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, pe masa anchetatorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au rămas volume întregi ale dosarelor de urmărire penală, în care sunt cercetate peste 15 persoane, membri ai clanului Miron, dar şi adversarii acestora. Sava, Gogoşaru, Nixon, Prinţu, Culiţă, Pişcudan, alături de alţi indivizi, cu nume sau porecle mai mult sau mai puţin reprezentative, sunt cercetaţi într-un mega-dosar aflat pe masa procurorilor Parchetului Tribunalului Constanţa, capetele de acuzare vizând tentative de omor calificat şi alte infracţiuni comise cu violenţă.

De-a lungul timpului, dreptatea ţigănească - stabor -împărţită de membrii clanului Miron şi de adversarii lor, din clanul Petrache, pe raza Secţiei 4 de Poliţie a îngrozit locuitorii din zonă. În prezent, scandalurile s-au rărit, înmulţindu-se, în schimb, numărul dosarelor penale care îi vizează pe belicoşii indivizi din cele două grupări. La momentul de faţă, Onac Miron este judecat de magistraţii Tribunalului Constanţa pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Sava, înjunghiat de Onac

El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, care au strâns probe suficiente împotriva lui, reuşind să dovedească faptul că, pe 14 iunie 2009, în jurul orei 13.00, în urma unui conflict stradal desfăşurat între membrii familiei Ionel Petrache, zis Sava, şi cei ai familiei lui Ştefan Miron, zis Gogoşarul, Onac l-a înjunghiat pe Sava. Anchetatorii au stabilit că în urma leziunilor suferite, victima a avut nevoie de circa 30 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni, iar legiştii au conchis că rănile i-au pus viaţa în pericol, individul trăind încă numai datorită intervenţiei chirurgicale executate în regim de urgenţă. Dosarul lui Onac Miron reprezintă însă doar o parte a mega-dosarului care îi priveşte pe membrii clanurilor Miron şi Petrache. În prezent, alte 15 persoane sunt cercetate pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, în urma scandalului produs la Autogara Sud Constanţa, în luna aprilie 2010.

Gogoşaru versus Prinţu

Mai exact, Gogoşaru este cercetat pentru tentativă de omor calificat şi tâlhărie, fapte comise, conform plângerilor penale de la dosar, asupra lui Nixon Petrache, Robert Petrache şi Stelică Mihai, zis Prinţul. La rândul său, Adrian Miron, alt membru al clanului, a depus şi el plângere penală, aceasta fiind îndreptată împotriva lui Sava şi Prinţul, pe care îi acuză de tentativă de omor. Prinţul nu a pierdut ocazia şi s-a plâns şi el, acuzându-i pe Onac, pe Nicolae Bormandiu, zis Culiţă, şi pe Ionuţ Miron, zis Pişcudan, de tentativă de omor calificat. Plângerile penale au început să curgă în urma scandalului produs pe 1 aprilie 2010, în jurul orei 13.00, în zona Autogării Sud Constanţa, între membrii celor două familii. În urma ciocnirii dintre cele două grupări, Adrian Miron a avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni, iar Prinţul s-a ales cu multiple leziuni care i-au pus viaţa în pericol, potrivit medicilor legişti. Totodată, alte 15 persoane sunt cercetate în dosar, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Îngropaţi în volumele de urmărire penală, procurorii spun că speră să poată finaliza cât mai curând ancheta şi să trimită dosarul în instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii