Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şofer cu „probleme depresive" în urma accidentului

ro

13 Oct, 2010 03:07 1190 Marime text
A lovit un biciclist şi a trecut liniştit mai departe, iar acum „se zvârcoleşte noaptea, a mers la preot şi are probleme depresive". Aceasta este „formula" apărării, care l-a ferit definitiv pe George Minea, şoferul care a lovit un biciclist şi a fugit, să ajungă după gratii. Ieri, magistraţii Tribunalului Constanţa au respins recursul procurorilor împotriva hotărârii Judecătoriei Mangalia care, în urmă cu două zile, a decis că Minea poate fi cercetat în stare de libertate.

Aflat în stare de libertate, bărbatul s-a prezentat la Tribunalul Constanţa împreună cu avocatul său şi a precizat că îşi menţine declaraţiile pe care le-a dat până acum în dosar, nedorind să mai facă alte precizări. Totuşi, şoferul a precizat „regret cele întâmplate şi doresc să-l ajut pe cel pe care l-am lovit". Primul care a luat cuvântul a fost procurorul de şedinţă, care a solicitat admiterea recursului Parchetului şi încătuşarea lui Minea. Acuzat de vătămare corporală gravă din culpă şi de fugă de la locul accidentului, George Minea este cercetat în stare de libertate. Iar asta, deşi procurorii au arătat în propunerea de arestare formulată pe numele bărbatului că individul ar fi încercat să zădărnicească aflarea adevărului, prin distrugerea probelor, adică acoperirea urmelor lăsate de accident pe maşina sa. Concret, anchetatorii spun că, după producerea accidentului în urma căruia biciclistul a fost rănit, şoferul s-ar fi dus la un service, unde ar fi încercat să înlăture semnele lăsate de impact pe autoturism. În plus, procurorii au cerut arestarea lui Minea şi pentru că individul ar constitui un pericol pentru ordinea publică, aceste aspecte reieşind din întreg materialul probator strâns la dosar. Procurorul a argumentat că victima şoferului, un biciclist, se deplasa regulamentar pe DN 39, fiind echipat corespunzător deplasării pe timpul nopţii pe un drum naţional. În urma accidentului, s-a stabilit că victima va avea nevoie de circa 90 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera. În plus, acuzarea a vorbit despre atitudinea şoferului care, deşi a auzit bufnitura şi şi-a dat seama că a lovit ceva, nu s-a oprit să vadă despre ce era vorba, continuându-şi deplasarea fără să anunţe poliţia despre cele întâmplate.

Vorbea la telefon

În replică, avocatul lui George Minea a cerut respingerea recursului procurorilor şi, implicit, respingerea propunerii de arestare, pe motiv că argumentele aduse de acuzare ar fi, în fapt, nişte prezumţii. „Nu rezultă că inculpatul circula cu viteză la momentul producerii tragediei. Aceasta este doar o prezumţie. O clipă de neatenţie şi s-a produs un accident nefericit! Clientul meu nu şi-a dat seama că a lovit un om", a pledat avocatul. În plus, acesta a spus că George Minea nu a încercat să se sustragă anchetei şi nici să distrugă dovezile împotriva sa. „Nu există nicio probă concretă din care să rezulte pericolul social pe care l-ar reprezenta lăsarea în libertate a clientului meu. Nu are antecedente penale, este tânăr, este încadrat în muncă, a fost cooperant pe parcursul anchetei, a dat nenumărate declaraţii şi chiar a explicat că este posibil ca accidentul să se fi produs din cauză că vorbea la telefon". Totodată, apărarea a afirmat că, după producerea accidentului, Minea şi rudele sale au luat legătura cu victima, căreia chiar i-ar fi cumpărat medicamente. În replică, procurorul a susţinut că lăsarea în libertate a şoferului „nu ar reprezenta decât o încurajare pentru ceilalţi şoferi să părăsească locul accidentului pentru că oricum vor fi cercetaţi în stare de libertate". Nici avocatul nu s-a lăsat mai prejos însă şi a subliniat că George Minea „se zvârcoleşte noaptea în pat, are probleme depresive şi s-a dus la preot", în urma accidentului. După deliberări, judecătorii au hotărât cercetarea suspectului în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi 13 Oct, 2010 01:32 interlopii in libertate