Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cauta loc pentru comisarul-sef Colidiuc

ro

26 May, 2010 03:25 1701 Marime text
cap_2.jpgEste oficial. Comisarul-şef Dorin Colidiuc, adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost retrogradat. În cursul zilei de astăzi, la IPJ Constanţa va sosi decizia Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin care comisarul-şef Colidiuc a fost sancţionat cu trecerea la o funcţie inferioară.

Venit de la Crimă Organizată, în perioada următoare, lui Colidiuc i se va găsi o funcţie de execuţie, compatibilă cu gradul său profesional. Decizia privind sancţionarea adjunctului IPJ cu retrogradarea din funcţie vine în urma unui control efectuat în luna aprilie de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Este de menţionat că verificarea activităţii lui Colidiuc a venit imediat după plecarea fostului şef al IPJ Constanţa, comisarul-şef Aurelian Zaheu. Şi, în acest context, trebuie menţionat faptul că este pentru a doua oară când adjunctul Colidiuc este cercetat după plecarea şefului inspectoratului. În urmă cu circa trei ani, Dorin Colidiuc, la vremea aceea subcomisar, a fost aspru sancţionat de superiorii săi pentru că nu s-ar fi implicat în ancheta care-l viza pe Cristian Gherghişan, unul dintre numele cu rezonanţă în lumea underground constănţeană. Ancheta a avut loc după plecarea comisarului-şef Victor Popescu şi, la momentul respectiv, Colidiuc a fost găsit vinovat de neimplicare şi s-a propus înlocuirea sa din funcţie, pentru management defectuos, trecerea pe o funcţie de specialist I şi diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni. Nemulţumit de decizia luată de superiorii săi, Dorin Colidiuc a dat în judecată Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Surse apropiate comisarului-şef au afirmat că nu este exclus ca tiparul procesului să se repete şi în acest caz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantean 26 May, 2010 22:01 Are cale libera Pesterau a carui activitate nu o mai vede Toba avand ochii inchisi ca si structurile abilitate sa curete de lepre aparatul politienesc. Rusine
  • elena 26 May, 2010 21:01 asta cu management defectuos e placa veche...oare cui nu i a facut jocul?