Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimb de robe la magistraţii Poenaru (documente)

ro

11 Nov, 2010 00:00 5780 Marime text
poenaru_-_luminita_si_traian_poenaru.jpgCei doi foşti procurori şi-au depus cererile de intrare în Baroul Constanţa

Soţii Luminiţa şi Traian Poenaru, nume cu rezonanţă în magistratura constănţeană, au schimbat definitiv robele de procurori pe cele de avocaţi. Pensionaţi din funcţia de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, soţii Poenaru şi-au depus la începutul acestei săptămâni cererea de înscriere în Baroul Constanţa, după ce au susţinut interviul pentru a deveni avocaţi, în urmă cu două luni. Dată fiind calitatea de procuror pe care soţii Poenaru o aveau înainte de a se pensiona, aceştia nu au mai fost nevoiţi să susţină examen pentru a intra în avocatură, fiind suficiente interviul şi cererea de înscriere. În aceste condiţii, Luminiţa şi Traian Poenaru au schimbat definitiv robele de procuror pe cele de avocat, devenind apărători cu acte-n regulă.

Primul care a renunţat la funcţia de procuror dintre cei doi soţi magistraţi a fost Traian Poenaru. În luna octombrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie, prin pensionare, în cazul magistratului Traian Poenaru, procurorul şef al Secţiei Urmărire Penală, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. După aproximativ nouă luni, soţia sa, magistratul Luminiţa Elena Poenaru, la rândul său procuror şef de secţie în cadrul aceluiaşi Parchet, însă la Secţia Maritim Fluvial, şi totodată purtător de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, i-a urmat exemplul. În cazul său, decretul de eliberare din funcţie ca urmare a pensionării a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu pe data de 29 iulie.

Fond de investiţii la SIF

Potrivit ultimei declaraţii de avere completate pe vremea când făcea parte din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care datează din 20 aprilie 2010, magistratul Luminiţa Elena Poenaru deţine un apartament în Constanţa, dobândit în urma unui "contract de vânzare - cumpărare cu clauză de habitat a părintelui - cu intrarea în posesie după decesul acestuia" şi un autoturism Skoda Octavia, fabricat în 2005. La capitolul "active financiare", magistratul a precizat că are un fond de investiţii la SIF Transilvania Braşov, deschis în 1996, a cărui valoare la zi este de 100 de lei. Tot potrivit declaraţiei de avere din 2010, Luminiţa Poenaru avea un credit la ABN-AMRO Bank, însă acesta a fost achitat.

Teren agricol la Cernavodă

În calitate de procuror şef al Secţiei Maritim Fluvial a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, magistratul a realizat un venit anual de 90.187 de lei, în timp ce soţul său a obţinut 124.477 de lei, suma reprezentând veniturile rezultate din pensie şi salariu pentru anul precedent. În ceea ce-l priveşte pe actualul avocat Traian Poenaru, este de precizat că, potrivit ultimei declaraţii de avere pe care a completat-o în perioada în care era magistrat - care datează din 4 noiembrie 2009 şi pe care este menţionat faptul că este completată "la data pensionării" - acesta deţinea un teren agricol în Cernavodă, cu o suprafaţă de 2,8 hectare, dobândit în 2001 în baza Legii 18/1991 a fondului funciar. De asemenea, magistratul pensionat a notat că deţine şi un apartament în Constanţa, de 63,54 metri pătraţi, dobândit în 1980 în urma unui credit. La fel ca şi soţia lui, şi Traian Poenaru a menţionat autoturismul Skoda Octavia, fabricat în 2005, dar şi fondul de investiţii de la SIF Translivania, cu o valoare la zi de 100 de lei. Nu în ultimul rând, Traian Poenaru a precizat că, în calitate de procuror avea un venit anual de 80.000 de lei, în timp ce soţia sa încasa 70.000 de lei.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii