Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romanul care a speriat lumea Andrei Culea din Cochirleni

ro

21 Jun, 2010 03:40 6426 Marime text
cap_8.jpgTânărul care i-a şocat pe englezi, zburând agăţat de trenul de aterizare al unui avion şi scăpând doar cu câteva vânătăi, este din Cochirleni. Andrei Culea are 20 de ani, iar mama lui, Vasilica, le-a povestit reporterilor The Daily Mail că este primul ţăran din Cochirleni care a ieşit în afara graniţelor.

Isprava tânărului Culea i-a uimit pe oficialii englezi cu atât mai mult cu cât, fiind cetăţean european, avea dreptul legal de a intra în Marea Britanie. În schimb, el a îndurat temperaturi de sub zero grade Celsius, zburând la altitudini de circa 7.500 de metri, pentru că nu putea să-şi achite drumul până la Londra. Autorităţile engleze l-au descoperit pe Andrei Culea în trenul de aterizare al unui avion de tip Boening 747, aparţinând familiei regale din Dubai. La momentul la care a fost găsit, Culea făcuse un drum de aproape 1.300 km, de la Viena până pe aeroportul Heathrow, din Londra. Vasilica Culea, mama lui Andrei, le-a povestit jurnaliştilor de la Daily Mail că nu ştia despre intenţiile fiului său de a pleca din ţară şi de a ajunge în Londra. Totuşi, ea s-a mândrit că băiatul ei a fost primul om din Cochirleni care a ieşit în afara ţării, mergând anul trecut în Grecia, să culeagă fructe. „Din totdeauna a fost un copil curajos, mereu venea cu planuri nebuneşti şi pescuia în Dunăre, deşi era interzis. Ne aducea peştele acasă, iar uneori avea atât de mulţi peşti încât le dădea şi vecinilor", le-a povestit Vasilica Culea reporterilor Daily Mail. „Am nepoţi de aceeaşi vârstă cu Andrei care tot timpul au probleme cu poliţia. Aşa că lui i-am spus mereu că trebuie să se comporte frumos şi să-şi facă o viaţă în afara Cochirleniului", le-a declarat femeia jurnaliştilor englezi. După ce a fost reţinut pe aeroportul Heathrow, tânărul a fost eliberat şi dus într-un centru de şedere temporară, însă, după câteva zile, dispăruse de acolo. Englezii bănuiesc că este posibil ca tânărul să se fi dus să se angajeze la stadionul olimpic aflat în construcţie în estul Londrei, unde lucrează în prezent sute de români.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anton 26 Jun, 2010 13:58 Daca cineva il cunoaste pe Andrei Culea sau stie cum poate fi contactat - va rugam sa sunati la numarul de telefon 0731 528 278. Anton