Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propuneri de modificare a codului rutier

ro

11 Jul, 2009 02:24 1762 Marime text

Şoferii vor putea fi reţinuţi dacă încalcă viteza legală

Şoferii ar putea fi supuşi probei cu alcooltestul de fiecare dată când vor fi opriţi în trafic. Mai mult, conducătorii auto care sunt prinşi circulând cu dublul vitezei legale ar putea risca să fie reţinuţi pentru 24 de ore. 

Acestea sunt două dintre propunerile Guvernului pentru schimbarea legislaţiei rutiere. De altfel, în urma propunerilor guvernanţilor, controalele ar putea fi efectuate nu numai de poliţiştii de la rutieră, dar şi de către jandarmi şi de poliţiştii comunitari, iar pentru abaterile grave constate în trafic şoferii riscă să-şi piardă carnetul chiar şi pentru trei ani. Totodată, Guvernul este de părere că poligonul ar trebui reintrodus pentru viitorii şoferi, dar şi că proprietarii maşinilor sunt cei care ar trebui să primească amenzile, chiar dacă abaterile au fost săvârşite de către cei cărora aceştia le-au împrumutat autoturismele. Nici pe conducătorii de scutere şi mopede nu-i aşteaptă zile bune, dat fiind că este posibil să se introducă permisele de conducere şi în cazul lor. Reprezentanţii Guvernului sunt de părere că arborii de pe marginea drumului ar trebui tăiaţi, pentru a se evita accidentele grave. Documentul nu a primit încă avizul Poliţiei Rutiere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gheorghe 15 Jul, 2009 10:51 De ce nu se modifica noul cod in sensul ca poti fi oprit si de paznicul de la primarie, de portarul de la bamboo, sau de la piscina din locul x??? iar cand politistul constata ca soferul a trecut pe rosu noaptea la 12 cand era singur pe drum sa scoata pistolul si sa il impuste direct pe respectivul sofer. iar cei ce depasesc viteza cu peste 0.5km/h sa fie arestati si condamnati la 3-5 ani. in rest, jmecherii cu masini scumpe care depasesc pe contrasens pe sosele cu 2-3 benzi, ministrii care merg cu 170km/h in zona de 100 (vezi soseaua ploiesti - sinaia) sa aiba dreptul sa ne omoare pe toti ceilalti daca venitul lor lunar e de cel putin 1.5 ori mai mare decat al nostru pe an. corect?
  • valy_boss68 11 Jul, 2009 16:58 parca nu aveau destula putere!sa vezi umilinte de acum!te opresc toti prostii!sictir ROMANIA!mie scirba!