Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preoţii reacţionează Judecători lăsaţi „să se judece singuri", în semn de protest

ro

17 Jan, 2011 02:05 2178 Marime text
chircu_Chircu_Traian_06.jpgLitigiul dintre părintele Traian Chircu, fostul paroh al Bisericii militare Adormirea Maicii Domnului, din Mangalia, şi Arhiepiscopia Tomisului urmează să fie tranşat astăzi, de magistraţii Tribunalului Constanţa. Cu termen la completul Litigii de Muncă 7, de la ora 8.30, preotul spune că nu se va prezenta la proces, din cauza atitudinii vădit părtinitoare a preşedintelui completului de judecată.

De altfel, astfel cum am arătat în ediţiile anterioare ale cotidianului nostru, părintele a reclamat-o la Consiliul Superior al Magistraturii pe judecătoare, solicitând efectuarea unei inspecţii judiciare cu privire la activitatea magistratului în cadrul Tribunalului Constanţa. Aşa cum precizam anterior, părintele Chircu a reclamat la CSM faptul că, de când dosarul său pornit împotriva Arhiepiscopiei Tomisului şi Ministerului Apărării Naţionale, a asistat „cu amărăciune la cea mai părtinitoare şaradă, la o simulare de judecată, prin care respectiva judecătoare şi-a permis să împartă dreptatea după bunul ei plac, eludând legea şi deformând regretabil deontologia nobilei profesii de magistrat". În acest sens, părintele a relatat în sesizarea făcută către CSM cum la prima înfăţişare şi-a angajat un avocat de la Bucureşti, „iar şedinţa s-a transformat într-o ceartă efectivă, atât eu cât şi avocatul angajat fiind stopaţi la fiecare intervenţie, spre deosebire de pârâţi (nr., Arhiepiscopia Tomisului şi Ministerul Apărării Naţionale) lăsaţi, invitaţi, chiar ajutaţi să-şi exprime părerile".

„Atitudine refractară şi ostilă"

„Pe fondul tensionat al discuţiilor (...), precum şi din docilitatea cu care asculta intervenţiile pârâţilor, orice neavizat şi-ar fi dat seama că sunt favorizate părţi în proces, fără nicio reţinere şi decenţa, în numele Justiţiei", a reclamat Traian Chircu. „La termenul din 17 ianuarie nu mă voi prezenta, lăsându-i satisfacţia respectivei judecătoare de a se judeca singură şi la preferinţele pârâţilor, ca primă formă de protest", a spus Traian Chircu, adăugând că următorul pas va fi „greva foamei în faţa CSM, din care nu voi mai ieşi până când dreptatea se va pronunţat de instanţă în spiritul şi litera legii, nu după legile proprii, discreţionare ale unei judecătoare aservită intereselor Arhiepiscopiei Tomisului şi Ministerului Apărării Naţionale".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alt eu 14 Apr, 2011 11:31 stimati cititori ii cam luati in brate p amandoi.bineinteles ca cel putin eu am fost ajutat cu o vorba buna si un sfat de parintele traian atunci cand nimeni nu era capabil s ma vada ca sufar.dar stiti cum se spune"faceti ce spun preotii nu ce fac ei". nu zic ca parintele ar fi vreun sfant dar nici cu ips tudosie nu mi-e rusine....stimate "eu" poti sa bagi mana in foc ca nu a luat niciodata spaga pt a ajuta alti preoti?daca da mare grija sa nu te arzi...putini dar foarte putini mai sunt cei care se pot numi ajutoarele lui Dumnezeu si nu cred ca ips tudosie se numara printre ei...crede-ma ca stiu c inseamna viata de manastire si stiu multe lucruri de care mi-a fost rusine cand le-am vazut...multumesc
  • eu 19 Jan, 2011 20:07 "stimate" MASCAS cei care "au format un cap de pod" au grave probleme cu politia, parchetul si in scurt timp cu puscaria. nu sunteti voi in masura sa va pronuntati asupra canonicitatii unui ierarh din BOR, mai sectantilor. ca va convine sau nu ierarhul asta TEODOSIE, a fost ales si hirotonit de ierarhii BOR, nu de voi care v-ati lepadat de Hristos si luptati impotriva Bisericii LUI POCAITI-VA si CERETI-VA IERTARE IERARHULUI TEODOSIE
  • Gabriel Mascas 18 Jan, 2011 21:04 Stimate Baietica! Asa te numesti dta ?? "eu" unde iti este curajul? Ti l-a confiscat Teodosie? Acestia sunt singurii care au format un cap de pod rezistent impotriva celui mai anticanonic episcop roman! Nu cumva Patriarhul i-a platit datoria de 1 milion de euro? Sau poate Chircu din vitele taiate cum spui !Sunt locuri vacante la Circul diminetii!!! Bafta!!!!
  • eu 18 Jan, 2011 14:11 CECI ce zici de chircu, atunci cand era la buzau ca fura vitele oamenilor, le transa pe malul raului si apoi vindea carnea? a avut si porniri pedofile si proxenete in tara si in strainatate. din pacate arhiepiscopia tomisului a aflat(de la cei afectati) toate astea dupa ce l-a indepartat, caci daca s-ar fi stiut nu mai era primit la tomis ca preot.
  • eu 18 Jan, 2011 00:41 chircu apeleaza din nou la santaj sentimental. cand a furat miliarde de ce nu s-a gandit ca o sa i se infunde?
  • eu 18 Jan, 2011 00:40 CECI ar fi frumos si corect fata de cititori sa nu mai scrii la comanda. chircu este o jigodie de om, a facut rau bisericii cat l-au tinut puterile. cand facea abuzuri la Mangalia si fura il criticau colegii vostri, acum tu ce faci, ii iei apararea unui infractor? afla de dosarele penale deschise pe numele lui de procurori pt @pacatele@ care le-a facut la Mangalia, cum i-a inselat pe oameni, folosind paravan biserica. acum, ca Arhiepiscopia a luat masuri impotriva lui, ii iei apararea ca fiind vreun neprihanit? pe scurt chircu impreuna cu mascas, gurita si mustata sunt niste lepre, niste gunoaie sociale, iar daca ii vei sustine in continuare vei face rau bisericii si credinciosilor, si acestia cu siguranta iti vor face si tie greutati, pt ca astia sar la beregata celui care ii ajuta. ips teodosie i-a iertat in nenumarate randuri, dar degeaba ca dracii tot draci raman sper sa postati comentariul