Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii de la ISU, judecaţi pe 11 ianuarie de Înalta Curte

ro

20 Nov, 2010 00:00 3055 Marime text
4_pompieri_isu_-_pompieri_liste_angajari_01.jpgCu procesul în stand-by pentru mai mult de un an, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea se întoarce la judecată. Dosarul în care "vârfurile" ISU Dobrogea sunt judecate pentru fapte de corupţie s-a întors la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar va fi judecat tocmai la anul, pe data de 11 ianuarie.

Procesul se va relua în Completul nr. 7 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce suspecţii au reuşit să-şi tărăgăneze dosarul mai bine de un an, invocând excepţii de neconstituţionalitate. Cazul a debutat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la sfârşitul lunii iulie 2009, când aproape 20 de ofiţeri de conducere ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, dar şi Mircea Rusmănică, fostul Comandant al Flotei Constanţa, au fost trimişi în judecată de procurorii Structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia că ar fi fraudat unul dintre examenele pentru înscrierea în ISU. Pe parcursul anchetei şi până la finalizarea definitivă a cazului, ofiţerii acuzaţi au fost puşi la dispoziţie, conducerea ISU Dobrogea fiind preluată de colonelul Traian Oprea, care a fost împuternicit inspector şef. Acuzaţiile care li s-au adus suspecţilor sunt de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, instigare la fals şi la uz de fals, abuz în serviciu şi, respectiv, instigare la abuz în serviciu.

Ce spune acuzarea

Conform celor reţinute în actul de acuzare întocmit de procurorii DNA, în zilele premergătoare susţinerii probei scrise pentru concursul din luna august 2007 desfăşurat la ISU Dobrigea, "inculpatul Trandafir Petre, inspectorul şef al ISU Dobrogea, împreună cu subordonaţii săi, inculpaţii Coman Neculai (preşedintele comisie de examinare), Niculae Andrei Gabriel, Alexandrescu Gabriel şi Costache Viorel, au constituit o asociere infracţională care a avut drept scop «susţinerea» unui număr de 205 candidaţi". Printre altele, anchetatorii au mai susţinut că foile de concurs ale celor 205 ar fi fost "întocmite în fals de către membrii comisiei de corectare a lucrărilor, activitate infracţională în urma căreia un număr de 192 candidaţi au fost declaraţi admişi în mod ilegal". În urma anchetei desfăşurate de procurorii anticorupţie, au fost identificaţi 44 de candidaţi care au picat examenul dată fiind favorizarea anumitor "preferaţi". Potrivit DNA, 37 dintre aceştia s-au constituit părţi civile cu suma totală de 1.276.500 de lei, pentru recuperarea căreia procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurător pe bunurile unora dintre acuzaţi. Pe de altă parte, conform DNA, "faţă de cei 205 candidaţi admişi prin fals şi faţă de alte persoane s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-o cauză separată". De altfel, pentru cei 192 de candidaţi "declaraţi admişi prin fals", procurorii au cerut instanţei anularea documentelor de încadrare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Degeaba 26 Jan, 2011 23:51 Pacat, amanare,amanare si iar amanare. 37 de insi nu sunt in stare sa aibe un avocat sa le reprezinte interesele, ba chiar unii dintre ei spera inca la un post in ISU Cta prin mila magistratilor... 37 de picati asteapta para malaiata fara sa ridice un deget. In acest timp procesul se desfasoara intre avocatii inculpatilor si magistrati. Dintre toti 37 nici unul nu a fost sa vada dosarul macar asa de curiozitate. 37 de persoane ce la finalul procesului vor ramane cu degetul in gura pentru ca nu au fost in stare sa gandeasca pentru ei. Asemeni lor...intreaga tara...
  • OBSERVATOR 20 Nov, 2010 18:17 TOTI CEI ADMISI IN FUNCTIA DE POMPIERI AU INTRAT PE SPAGI PUTERNICE,DAR UNII AU DAT SPAGA SI NU AU INTRAT..NUMIM PE URMATORII MAFIOTII: 1.STANCIU ILIE,2.MIHALCEA MARIAN,3.FRATI PREDA SI GHEORGHIU DE LA CERNAVODA,4.CAZACU ILIE DIN CTA,ETC..TOTI ADMISII DE LA ISU DOBROGEA NU STIU SA SCRIE..VA RUGAM RELUATI EXAMENELE CU ACESTI ANALFABETI AJUNSI MARI POMPIERI LA ISU DOBROGEA!!.