Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au confiscat peşte şi plase de pescuit

ro

24 Jan, 2013 22:57 1284 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând cinci cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme şi cu o ambarcaţiune, 373 de kilograme de peşte din specii diferite şi plase de pescuit în lungime de 405 metri fără documente justificative.

În data de 23 ianuarie, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au acţionat în zona de competenţă a PPF Midia, unde au oprit pentru control un autoturism marca Dacia Logan, în care se aflau cetăţenii români F.D., de 41 de ani, şi F.C.I., de 18 ani.

În interiorul autoturismului înmatriculat în Tulcea a fost descoperită cantitatea de 354 de kilograme de peşte din specii diferite, pentru care cele două persoane domiciliate în municipiul Constanţa nu au putut prezenta documente justificative.

La data de 22 ianuarie, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au descoperit în zona de competenţă 7 plase de pescuit tip setci monofilament în lungime de 350 de metri şi cantitatea de 14 kilograme de peşte, pe care cetăţenii români V.L., de 33 de ani, şi B.I., de 35 de ani, le transportau cu un autoturism marca Dacia 1300.

Verificările au stabilit că cele două persoane domiciliate în judeţul Constanţa desfăşuraseră activităţi de pescuit pe lacul Caraburun, din judeţul Tulcea, fără a deţine documente legale.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea au verificat pe fluviul Dunărea o ambarcaţiune condusă de cetăţeanul român I.V.M., de 19 ani, domiciliat în judeţul Galaţi.

În ambarcaţiune a fost găsită o plasă de pescuit tip avă în lungime de 55 de metri în care era capturată cantitatea de 5 kilograme de peşte.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 373 de kilograme de peşte, pe care ulterior au predat-o spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, în conformitate cu prevederile legale, precum şi cele 8 plase în lungime de 405 metri pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente justificative. Cei cinci bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj piscicol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii