Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasionat de matematică, Virgilius Aurelian Minuţă, de la Liceul de Informatică, a adunat zeci de premii şi medalii

ro

04 Apr, 2011 01:53 5205 Marime text
cap_1.jpgElev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică, la profilul matematică-informatică, Virgilius Aurelian Minuţă este pasionat de lumea enigmatică a cifrelor.

Adolescentul nu a ratat niciun concurs şcolar, judeţean, naţional şi chiar internaţional. „Din clasa a VIII-a am mers la toate Olimpiadele de matematică. În clasele a VII-a şi a X-a am obţinut două medalii de bronz, la Faza Naţională a Olimpiadei de Matematică. Anul acesta, la Faza Judeţeană a Olimpiadei de Matematică am obţinut locul I. Urmează faza naţională, în vacanţa de paşte", ne-a povestit Virgilius Aurelian Minuţă. Tot anul acesta, tânărul licean a adăugat şi-a mărit palmaresul de diplome, medalii şi cupe. La Concursul Naţional „Cristian Calude", care a avut loc la Galaţi, a reuşit să obţină locul II.

elev_liceul_de_informatica_Minuta_Virgilius_Aurelian__2.jpgDe la Concursul Naţional „Petru Moroşan-Trident", care s-a desfăşurat la Brăila, s-a întors cu premiul I. „Am reuşit să iau locul I la toate etapele Concursului Naţional „Arhimede", iar faza finală a concursului va avea loc după sărbătorile de Paşte", ne-a mai relatat, modest, adolescentul. Nu în ultimul rând, trecem în revistă şi Concursul Naţional de Matematică „Nicolae Coculescu", care s-a desfăşurat la Slatina. De la concurs, Virgilius Aurelian Minuţă s-a întors cu medalia de bronz. Pentru că este bun la matematică, Ambasada Franţei l-a invitat la un concurs pentru obţinerea unei burse de studii la o universitate din Paris. „Acum aştept rezultatele concursului. Dacă îl voi lua, voi avea posibilitatea să merg cu o bursă de studii la Şcoala Politehnică din Paris. Dar şi Universitatea Ovidius din Constanţa mi-a oferit o bursă de studii, după ce am obţinut, doi ani la rând, locul I la un concurs de matematică organizat de Facultatea de Matematică", a conchis Virgilius Aurelian Minuţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii