Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moştenitoarea Vasea şi imperiul străzii Cum s-a judecat Traian, zis Nică, pentru fetiţa lui

ro

22 Aug, 2011 00:00 12154 Marime text
cap_7.jpgIniţial, cauza a fost programată să se judece abia în luna octombrie, dar, nemulţumit că trebuie să aştepte toamna ca să-i poată da numele micuţei sale, Traian Vasea le-a adresat judecătorilor o cerere de preschimbare a termenului de judecată, pentru a se fixa o dată mai apropiată

Cu un proces în care este judecat pentru tentativă de omor calificat şi alte 12 capete de acuzare pentru fapte comise cu violenţă, dar în acelaşi timp cu o stare de sănătate mai degrabă precară ce impune dese deplasări la clinicile din Europa de Vest, cunoscutul Traian Vasea, zis Nică, presupus membru de vază al lumii undergound constănţene, şi-a recunoscut copilul în instanţă. Instanţa Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de magistratul Alina Jurubiţă, a judecat mai repede decât era stabilit iniţial procesul intentat de Nică Vasea concubinei sale, Claudia Mihalcea, pentru numele copilului, şi i-a dat dreptate lui Nică.

Înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa pe data de 15 aprilie 2011, sub numărul 9835/212/2011, dosarul avea ca primă înfăţişare stabilită în cauză data de 20 octombrie 2011, în Completul C17, de la ora 8.30. Aşa cum precizam în ediţiile anterioare, obiectul dosarului era reprezentat de „încuviinţare nume minor", materia juridică fiind „Minori şi familie". Totodată, este de precizat că, în proces, Traian Vasea avea rolul de reclamant, în timp ce concubina sa, Claudia Mihalcea, era pârâta. Potrivit legislaţiei în vigoare, un bărbat îşi poate da în judecată concubina, solicitând instanţei ca minorul rezultat din relaţia lor să poarte numele tatălui. Iniţial, cauza a fost programată să se judece abia în luna octombrie. Nemulţumit însă că trebuie să aştepte să vină toamna ca să-i poată da numele micuţei sale, Traian Vasea a apelat din nou la înţelegerea judecătorilor constănţeni, adresându-le, de data aceasta, o cerere de preschimbare a termenului de judecată, pentru a se fixa o dată mai apropiată.

Moştenirea străzii

Vasea_Claudia_Mihalcea.jpg

La nici o lună de la momentul la care a înaintat cererea iniţială instanţă, judecătorii i-au aprobat solicitarea. Pe data de 19 mai 2011, Completul C17, prezidat de magistratul Alina Jurubiţă, a decis următoarele: „admite cererea formulată de Vasea Traian în contradictoriu cu pârâta Mihalcea Claudia". Astfel, fiica celor doi concubini a fost recunoscută oficial de tatăl său, primind drept „moştenire" celebrul nume Vasea, apelativ de temut pe străzile lumii underground constănţene. Aşa cum s-a precizat anterior, Traian Vasea, zis Nică, este unul dintre cei mai controversaţi afacerişti constănţeni. Alături de fratele său mai mic, Mihăiţă zis Miţu, Nică este judecat de mai bine de patru ani de magistraţii Tribunalului Constanţa într-un proces în care acuzaţiile pornesc de la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi ajung la infracţiuni dintre cele mai grave, respectiv vătămare corporală şi chiar tentativă de omor calificat, comisă în public şi cu premeditare. Sau, cel puţin, acestea sunt acuzaţiile formulate până la acest moment de procurorii constănţeni împotriva fraţilor Vasea, în urma numeroaselor altercaţii sângeroase dintre diferitele grupări rivale, care au îngrozit Constanţa în urmă cu cinci ani.

Deplasări în Germania, pentru sănătate

Ajuns pe rolul instanţei în vara anului 2007, nici până la acest moment procesul nu s-a finalizat. În prezent, Nică şi Miţu Vasea, dar şi ceilalţi acuzaţi din dosar au interdicţia de a părăsi România fără încuviinţarea instanţei de judecată. Din acest motiv, ori de câte ori Nică Vasea are nevoie să meargă în străinătate, la tratament, el trebuie să se adreseze judecătorilor, motivându-şi şi dovedindu-şi cu acte lipsa din ţară. De altfel, un altul dintre motivele care au stat la baza dorinţei lui Vasea ca procesul pentru fiica lui să se judece mai devreme a fost acela că, la data la care era programată iniţial judecata, acesta nu s-ar fi aflat în ţară: magistraţii Tribunalului i-au încuviinţat părăsirea teritoriului României pentru perioada 1 septembrie 2011 - 31 octombrie 2011, „pentru a se deplasa în Germania în vederea efectuării de tratament şi control medical". Următoarea înfăţişare în procesul privind faptele de violenţă este fixată pentru data de 19 septembrie. Dincolo însă de „moştenirea" privind aşa-numitul imperiu al străzii pentru care Vasea s-a luptat în instanţă pentru fiica lui, este de precizat că individul pare să fie un afacerist de succes al Constanţei. Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Traian Nică Vasea se leagă la acest moment de firmele Macht 1 Kart Palas SRL, Biodental Jora SRL, Mach 2 Amuzament SRL, dar şi Splash Development SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii