Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare nu vrea banii pentru reabilitarea termica

ro

26 Oct, 2009 02:05 1187 Marime text
Constanţa se află pe lista celor neinteresaţi de accesarea fondurilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, pentru reabilitarea termică a locuinţelor.

Autorităţile locale au accesat numai 856.548 de lei şi se află pe lista „codaşelor", alături de Dolj (593.069 lei), Bihor (686.237 lei), Caraş-Severin (723.488 lei), Giurgiu (796.000 lei) şi Satu Mare (979.543 lei). Pe primul loc, din punct de vedere al fondurilor accesate, se află Bucureştiul, cu o valoare a finanţărilor acordate de la stat de peste 114,3 milioane de lei, iar pe ultimul loc se plasează doljenii. Programul naţional de reabilitare termică a locuinţelor este coordonat la nivel naţional de Ministerul Dezvoltării, iar la nivel local, de primării. În cazul nostru, de primăria condusă de Radu Mazăre. Municipalitatea are ca sarcină elaborarea listei cu clădirile ce pot beneficia de program. Statul acoperă 50% din costurile reabilitării, în vreme ce autorităţile locale suportă 30%, iar proprietarii - 20%. Câţiva edili au decis să subvenţioneze costurile lucrărilor, astfel că unii proprietari îşi pot reabilita termic locuinţele gratuit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un cetatetan patit 26 Oct, 2009 08:27 Fac parte dintr-o asociatie de proprietari intr-un bloc construit inainte de 1990, care conform legii intra sub incidenta Programului de reabilitare termica. Intrucat are nevoie urgenta de reparatii am intreprins demersul de a intocmi o cerere pe care am inaintat-o la Serviciul Administratie Publica din cadrul primariei. Aici o doamna m-a intampinat cu afirmatia, "chiar cred ca vom beneficia de acoperirile din lege?". La raspunsul meu,"daca nici la acest nivel prevederile legii nu se mai respecta atunci ce sa mai asteptam de la cetatenii urbei", abia atunci doamna respectiva a inregistrat-o, indrumandu-ma la Serviciul pentru aprijinirea Asociatilor de proprietari din Stada Amzacea. Aici am intalnit doi tineri care probabil au fost angajati pe pile, deoarece nici nu stiau ca OG. nr.18/2009 este in vigoare, spunand ca aceasta a fost retrimisa la senat, fiind prea greu de aplicat si ca sa nu-mi fac iluzii ca demersurile noastre vor avea vreo data finalitate, "totul fiind doar propaganda". Deci la asa ceva sa ne asteptam de la acest program, program care de altfel are in spate o directiva europeana si nicidecum o masura propagandistica.