Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, amanat de vremea rea

ro

17 Dec, 2009 00:39 1645 Marime text
cap4.jpgProcesul în care Radu Mazăre este judecat pentru fapte de corupţie a fost amânat, din nou, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. De data aceasta, motivul pentru care instanţa a fost nevoită să amâne cauza a fost reprezentat de condiţiile meteo nefavorabile, vremea rea nepermiţându-le avocaţilor suspecţilor care locuiesc în alte oraşe să ajungă în Capitală.

Noua înfăţişare în proces a fost fixată pe data de 3 februarie 2010. Dosarul a ajuns în instanţă pe 28 octombrie 2008, când Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa şi Mamaia, precum şi plajă şi faleză. Potrivit DNA, prin faptele celor 37 de inculpaţi, s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro, dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

radu_mazare_025.jpgAlături de Mazăre, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe mai mulţi membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa. Concret, este vorba despre fostul consilier municipal Nicuşor Constantinescu, şefa Direcţiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, şeful Direcţiei Tehnic Investiţii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron şi consilierii juridici Cristian Talpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

{mos_ri:Radu Mazare,Curtea de Apel Bucuresti}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Noi vrem respect 17 Dec, 2009 06:58 Se asteapta o manevra de culise. Un post cheie, in nou guvern sau un borcan spart similar ca IMPOZITU FORFETAR si gata VIN AI NOSTRI.