Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru IPJ Constanţa Surse - Victor Popescu are „spate" pentru a câştiga

ro

29 Jun, 2011 00:46 7111 Marime text
Popescu_Victor_Popescu_1.jpgDeşi bursa zvonurilor funcţionează întotdeauna la cote maxime înainte de astfel de concursuri, iar Victor Popescu a mai fost dat drept „câştigător sigur" şi al concursului din vara anului trecut pentru funcţia de şef al IPJ Constanţa, se pare că anul acesta Popescu ar avea „spate" pentru câştigarea competiţiei

Pe 13 iulie se fac şase ani de când comisarul şef Victor Popescu a promis că îşi va însuşi motto-ul „Muncă, muncă, muncă" dacă va fi numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Nu a trecut mult, iar numirea la care comisarul şef Popescu nu îndrăznea să spere s-a materializat, iar Victor Popescu - la vremea respectivă şef al Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Constanţa - a fost înscăunat la comanda IPJ Constanţa. Din nefericire pentru el, comisarul şef Popescu a deţinut funcţia de şef al IPJ Constanţa pentru aproximativ un an, fiind îndepărtat de la comandă în 2006. Totuşi, chiar dacă perioada a fost scurtă în fruntea inspectoratului, scaunul de comandant a rămas în inima comisarului şef un loc călduţ după care tânjeşte încă. În prezent, surse avizate îl dau pe comisarul şef Popescu drept câştigător sigur al concursului ce urmează să fie organizat pe data de 6 iulie la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru ocuparea funcţiei de inspector şef al IPJ Constanţa.

Popescu_Burlacu_Valentin_01.jpgDeşi bursa zvonurilor funcţionează întotdeauna la cote maxime înainte de astfel de concursuri, iar Victor Popescu a mai fost dat drept „câştigător sigur" şi al concursului din vara anului trecut, pentru aceeaşi funcţie, se pare că anul acesta Popescu ar avea „spate" pentru câştigarea competiţiei. Aşa cum am menţionat anterior, pe data de 13 iulie 2005, comisarul şef Victor Popescu a devenit „managerul" Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, funcţie la care s-ar fi zis că nu îndrăznea să spere. Se pare însă că, o dată ajuns în scaunul de şef, Victor Popescu a intrat tot mai mult în acceptare cu privire la noua sa poziţie de comandant al IPJ Constanţa. De fapt, la acest moment, s-ar putea spune că a intrat într-atât de mult în acceptare încât aproape că nu mai vrea să iasă de acolo: concret, acesta este pentru al doilea an consecutiv în care comisarul şef Popescu îşi măsoară forţele în lupta pentru funcţia de inspector şef al IPJ Constanţa.

„Intrare" neobişnuită la concurs

Popescu_IPJ_sediu_02.jpgFost şef al Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Constanţa, Popescu s-a acomodat destul de repede cu ideea că a devenit şef al Inspectoratului de Poliţie. Devenit celebru pentru isprava de a fi reuşit să fie prădat de hoţi în timp ce deţinea funcţia de cârmuitor al întregii Poliţii constănţene, zilele petrecute pe scaunul de comandant al instituţiei au fost numărate. Destituit din funcţie, comisarul şef Popescu a plecat la Bucureşti, în 2008 fiind director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate. Totuşi, soarta nu i-a surâs până la capăt, iar în prezent comisarul şef Popescu va concura pentru şefia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa din postura de lucrător al Direcţiei Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă a Inspectoratului General al Poliţiei Române. Dincolo însă de aparenţe, este de menţionat că Victor Popescu pare să-şi fi făcut deja o „intrare" mai neobişnuită la concursul pentru ocuparea funcţiei de comandant al IPJ Constanţa, programat pentru data de 6 iulie. Concret, după cum am arătat şi în ediţiile anterioare, Popescu a reprezentat concurentul-surpriză, a cărui candidatură a fost anunţată într-o zi în care înscrierile ar fi trebuit să fi fost deja terminate. Mai exact, candidatura lui Victor Popescu a fost anunţată de inspectorul general al Poliţiei Române, chestor dr. Liviu Popa, vinerea trecută, în contextul în care despre înscrieri fusese anunţat oficial faptul că vor dura doar până în ziua de joi, la ora 16.00.

Al doilea, după Catană

Chiar şi aşa, băgat pe sub mână în competiţie, comisarul şef Victor Popescu nu se află la prima tentativă de recucerire a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. În luna august 2010, el s-a clasat pe locul al doilea la acelaşi concurs de ocupare a funcţiei, după comisarul şef Dumitru Catană, care, de altfel, i-a suflat scaunul de şef al IPJ Constanţa de sub nas comisarului şef Popescu. Totuşi, surse avizate spun că altele ar fi jocurile acum, iar Victor Popescu trebuie să câştige concursul. Iar aceasta, în condiţiile în care oponentul său este comisarul şef Valentin Burlacu, ofiţer al poliţiei judiciare în cadrul Structurii Centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În acest context, rămâne de văzut care va fi rezultatul concursului din 6 iulie. Cu atât mai mult cu cât însuşi inspectorul general al Poliţiei Române, chestor dr. Liviu Popa, a declarat că va face parte din comisia de examinare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • laur 30 Jun, 2011 09:23 normal, Fatuloiu si-a primit spaga de mult.
  • armaghedon 29 Jun, 2011 21:50 Popescu este mafiotul nr.1 al constantei. Este implicat in toate magariile de la contrabanda, trafic de influenta, santaje, trafic de driguri, activitati pe care sluga sa Pavel de la CCO nu le vedea si chiar le sprijina. Daca ajunge sef mafia va conduce politia constanteana
  • elena 29 Jun, 2011 16:33 CINE IL PUNE PE POST,RAZVAN PETROVICI CU TIGARETA 2 ,AI LUI CONSTANTINESCU ?DACA V-A FI NUMIT SEF IPJ SA-MI REZOLVE CU CINSTE SI COMPETENTA OMORUL LUI STAVRE BOGDAN DIN 9 IUNIE 2006. BAFTA MARE DOMNULE POPESCU,DOAR ASA CRIMINALII FIULUI MEU SA INTRE LA ZDUP-RACOARE PE VIATA.
  • ******* 29 Jun, 2011 14:09 in 2005 a ajuns seful ipj constanta fiind singurul ofiter care si-a luat angajamentul ca il va aresta pe mazare. actiunea dand chix, dl popescu a ajuns de unde a plecat. nu este exclus ca si acum sa fie o numire politica cu bataie catre un candidat puternic la locale.
  • fara nume 29 Jun, 2011 11:24 ce vrea tiganu asta !putere sau spagi mari1!
  • muierea cui ?care din ele ? 29 Jun, 2011 11:20 mai spagagiule,coruptule ! minti cu nerusinare.inainte de a fi primit asta in concurs,sa fie verificat de SRI,ANAI,DNA,ANAF,BOC si BASESCU !!! Rusine ! ne faci de ras politia constanteana !!!
  • good 29 Jun, 2011 08:48 avand in vedere experienta domniei sale are si fata nu doar spate asa cum se insinueaza
  • ALCIBIADE SECOND 29 Jun, 2011 01:15 A intrat in istorie dl. cms.sef Victor Popescu cu raspunsul la intrebarea jurnalistilor : " De unde aveti atatia bani si atata avere, conform declaratiei de avere, dle. comisar ? "...la care acesta raspunde : " Nu eu...muierea a facut banii si averea "...Sa ne feresca bunul Dumnezeu de asemenea calau...