Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Zilele Comunei Tuzla Noua sală de sport, inaugurată de primarul Micu (galerie foto)

ro

13 Sep, 2010 02:12 3219 Marime text
tuzla.jpgSala de sport are o capacitate de 150 de locuri, iar investiţia se cifrează la peste 25 de miliarde de lei vechi fără TVA

Locuitorii din Tuzla s-au strâns ieri, cu mic, cu mare, la Zilele Comunei. Cu acest prilej, a fost inaugurată noua sală de sport, construită în incinta şcolii.

Sala de sport a fost sfinţită de un sobor format din patru preoţi din Eforie şi din Tuzla. Primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, şi-a ţinut astfel promisiunea ca şcoala de sport să fie dată în folosinţă chiar înainte de începerea anului şcolar. „Este cel de-al doilea obiectiv construit în mandatul meu. Zilele trecute, a avut loc şi licitaţia pentru satul pescăresc ce se va construi pe Balta Tuzla. Sperăm ca săptămâna viitoare să aflăm câştigătorul şi, până la 1 octombrie, să înceapă execuţia. Un alt obiectiv important pentru comună este şi creşa. Din păcate, finanţarea a fost suspendată, fondurile fiind direcţionate cu prioritate către zonele inundate. 80% dintre străzi sunt pietruite şi vom continua, ca şi până acum, proiectele comunei. Cu toate că nu există bani, ne vom descurca", a declarat primarul comunei Tuzla.

La eveniment a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir. „Sperăm ca aici să se nască mulţi campioni", a declarat vicele CJC, înmânându-i o icoană primarului Constantin Micu. De asemenea, la Zilele Comunei Tuzla a fost prezent şi noul inspector şcolar general, Aliss Andreescu, care a felicitat administraţia locală pentru investiţia atrasă. Sala de sport a fost realizată cu fonduri guvernamentale, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. Execuţia a fost demarată anul trecut, în luna octombrie.

La inaugurarea sălii de sport a comunei au fost invitate şi gimnastele Clubului Sportiv Farul Constanţa, care au încântat publicul cu demonstraţii pline de graţie, dar şi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Marea Neagră.

Elevii Şcolii Tuzla au organizat cu acest prilej şi o mică expoziţie cu lucrările realizate în cadrul Programului Comenius, la care participă. Participanţii la program vor efectua în perioada următoare o vizită în Scoţia, urmând apoi să se deplaseze şi în Turcia. Au fost expuse, totodată, şi obiecte vestimentare specifice etniei tătare, comuna Tuzla având o comunitate importantă de turco-tătari. De asemenea, copii reprezentanţi ai acestei etnii au îmbrăcat cu această ocazie costume tradiţionale tătăreşti.

După inaugurarea sălii de sport, participanţii la eveniment au fost invitaţi la o petrecere în aer liber, pe platoul de lângă noul sediu administrativ. Primarul Constantin Micu a precizat că pentru organizarea Zilelor Comunei Tuzla nu s-au cheltuit bani de la bugetul local, manifestarea fiind realizată cu sprijinul sponsorilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii