Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecatorul Draguinea, suspendat din functie

ro

02 Jul, 2010 01:59 1341 Marime text
cap_4.jpgFostul preşedinte al Tribunalului Constanţa, Doina Drăguinea, exclusă din magistratură la începutul lunii iunie pentru abateri disciplinare grave şi detaşată la Tribunalul Bucureşti de la mijlocul lunii trecute, a fost suspendată din funcţie.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcţie a magistratului până la soluţionarea recursului declarat împotriva Hotărârii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 6J/09.06.2010. CSM a găsit-o vinovată pe Doina Drăguinea de săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolele 99 literele h) şi i) din Legea nr. 303/2004, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă şi efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile.

La sfârşitul lunii octombrie 2009, conducerea Curţii de Apel Constanţa a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la gravele abateri ale judecătoarei Doina Drăguinea, care, timp de cel puţin trei ani, a ascuns faptul că nu a redactat cu lunile motivările hotărârilor date în dosare, motivări care ar fi trebuit, potrivit legii, să fie redactate în maxim 30 de zile. Potrivit comunicatului de presă emis în octombrie 2009 de Curtea de Apel Constanţa, fostul preşedinte al Tribunalului ar fi ascuns timp de aproximativ trei ani faptul că are hotărâri nemotivate, prezentând o situaţie neconformă realităţii. În calitate de preşedinte de instanţă la vremea respectivă, magistratul în discuţie era cel care avea sarcina de a transmite situaţia redactărilor către Ministerul Justiţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii