Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda Financiară Constanţa câştigă procese pe bandă rulantă

ro

16 Nov, 2011 01:25 2964 Marime text
7-Garda_sediu_Garda_Financiara_001.jpgÎn toate cele 11 procese intentate Gărzii Financiare Constanţa, decizia instanţei a fost una: „respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâţilor; respinge excepţia inadmisibilităţii; respinge cererea ca nefondată"

Procese pierdute la foc continuu de foştii gardişti. Nu mai puţin de 11 acţiuni deschise la Tribunalul Constanţa de până mai ieri comisari ai Gărzii Financiare Constanţa au fost respinse de judecători. Cele 11 procese aveau ca obiect „suspendare executare act administrativ", fiind vorba despre acte emise de Secţia Constanţa a Gărzii Financiare şi contestate de foştii angajaţi. Eliminaţi din structurile Gărzii Financiare Constanţa în cursul verii trecute şi „văduviţi" de statutul de gardişti, precum şi de frica şi respectul ce inspira această poziţie în lumea afaceriştilor constănţeni, foştii comisari au decis la scurt timp de la eliminarea din sistem că nu se vor lăsa călcaţi în picioare. Acţionând probabil pe principiul „comisar am fost, comisar nu mai sunt", aceştia au dus în instanţă litigiul cu Garda. Atâta doar că, până în prezent, judecătorii au înclinat balanţa justiţiei în favoarea Gărzii Financiare.

Printre cei care ale căror cereri de suspendare au fost respinse se numără şi fostul comisar şef al Gărzii Financiare Constanţa, Cornel Ştefan Garimovici. Cel care a deschis seria „eşecurilor" înregistrate la Tribunal este fostul gardist Ionel Avram. Cu dosarul înregistrat la Secţia Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa pe data de 18 august 2011, acţiune în care a dat în judecată Comisariatul General al Gărzii Financiare şi Garda Financiară, Avram s-a trezit după câteva termene cu acţiunea respinsă ca neîntemeiată. Lui i-au urmat alţi zece foşti comisari, care au deschis procesele împotriva Comisariatului General al Gărzii Financiare şi a Gărzii Financiare Secţia Constanţa la cinci zile după Ionel Avram, pe data de 23 august, tot la Secţia Contencios administrativ şi fiscal. Cei zece pe care Tribunalul Constanţa i-a lăsat de asemenea cu buza umflată, alături de Ionel Avram, sunt foştii comisari Gavril Moroşan, Niculaie Manea, Cornel Ştefan Garimovici, Augustin Şuică, Ionel Radu, Daniel Codreanu, Mihai Buşu, Mihail Păcuraru, Costel Papin şi Ersun Anefi. În toate cele 11 procese intentate Gărzii Financiare Constanţa, decizia instanţei a fost una: „respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâţilor; respinge excepţia inadmisibilităţii; respinge cererea ca nefondată". Este însă de menţionat că acesta este departe de a fi sfârşitul „războiului" dintre foştii comisari şi Garda Financiară, pe rolul Tribunalului Constanţa aflându-se încă pe atâtea procese intentate de foştii gardişti instituţiei din care făceau parte, obiectul dosarelor respective fiind reprezentat de anularea actelor administrative suspendate. În aceste condiţii, rămâne de văzut dacă instanţa va decide totuşi anularea acestora, din moment ce a stabilit deja că nu se impune suspendarea lor. Procesele se vor judeca la sfârşitul lunii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii