Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frangopol, condamnat pentru ucidere şi fugă

ro

19 Nov, 2010 01:24 3290 Marime text
cap_2.jpg„Antreprenorul" constănţean Eugen Frangopol a fost condamnat de judecătorii constănţeni pentru ucidere din culpă. După ce a ucis un om într-un accident rutier, Frangopol a luat patru ani cu suspendare sub supraveghere, termenul de încercare fiind stabilit la şapte ani. Totodată, individul a fost condamnat şi pentru refuzul de a i se recolta probe biologice, acesta fugind din ambulanţă în momentul în care poliţiştii au încercat să-l ducă la spital pentru a-i stabili alcoolemia.

Frangopol_tribunal_sala_de_judecata_30.jpgSentinţa a fost pronunţată de completul format de preşedintele Leonard Iustin Bourceanu, din cadrul Judecătoriei Constanţa, iar Frangopol a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi sustragere de la recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În prezent, procesul a ajuns în faza de apel, urmând să se judece la Tribunalul Constanţa, după ce Frangopol, dar şi societatea de asigurare au atacat sentinţa pronunţată de Judecătorie. Procesul se va relua pe data de 9 decembrie, la completul A5 al Tribunalului Constanţa. Accidentul în urma căruia Frangopol s-a ales cu dosar penal s-a petrecut pe 20 decembrie 2007, pe drumul care leagă localitatea Valu lui Traian de Constanţa. Conform actului de inculpare, Frangopol se afla la volanul unui Opel înmatriculat CT 051401 când, la un moment dat, a pierdut control volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu două Dacii. Mirel Cioc, de 18 ani, şoferul uneia dintre Dacii, a fost grav rănit, fiind transportat la spital în comă. Tânărul a murit la scurt timp după ce a fost internat. La rândul lor, Cristian şi Marian Iliev, pasagerii aflaţi pe bancheta din spate a maşinii conduse de Cioc au ajuns la spital, cu răni grave. Prin sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei Constanţa, Frangopol a fost obligat să achite suma de 30.000 de lei cu titlul de daune morale către familia tânărului de 18 ani pe care l-a băgat în mormânt şi câte 10.000 de lei daune către celelalte două victime. De asemenea, „antreprenorul" constănţean a mai fost obligat şi să achite suma de 12.600 de lei către societatea de asigurare, reprezentând contravaloarea despăgubirilor achitate de aceasta către persoanele vătămate. Profund nemulţumit de sumele pe care trebuie să le plătească victimelor sale, dar şi de faptul că pe perioada celor şapte ani, cât durează termenul de încercare, îi va fi supravegheată fiecare mişcare, Frangopol s-a adresat Tribunalului Constanţa, solicitând modificarea pedepsei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • europeanu 19 Nov, 2010 09:55 Tara bananiera...Ia sa fi facut asta la americani.Da`la asa o justitie corupta ar trebui sa i se ceara si scuze...