Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme-fantomă cu pagube de sute de miliarde DDD American Intermed Company, în vizorul Gărzii

ro

14 Jan, 2011 02:46 2762 Marime text

cereale.jpgSocietatea este acuzată că ar fi creat un prejudiciu de circa 120 de miliarde de lei vechi, prin comerţul cu cereale

Mega-prejudiciu înregistrat la Garda Financiară Constanţa de o firmă recent înfiinţată. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe certificatul de înmatriculare al SC DDD American Intermed Company SRL, că firma este acuzată de cauzarea unui prejudiciu-record, de aproape 120 de miliarde de lei vechi. Cristian Radu, comisarul-şef al Gărzii Financiare Constanţa, a precizat că descoperirea prejudiciului a pornit de la verificări încrucişate efectuate la mai multe societăţi comerciale.

În urma controalelor, comisarii au stabilit că SC DDD American Intermed Company SRL din Valu lui Traian, administrată de Andrei Danci, din Năvodari, ar fi creat bugetului de stat o pagubă estimată la 11.965.151,51 de lei. Prejudiciul a fost cauzat ca urmare a faptului că societatea a livrat cereale în valoare totală de 36.479.120,43 de lei către o altă firmă, operaţiuni care nu au putut fi verificate în actele contabile pentru că firma nu funcţionează la sediul social declarat. „Întrucât din datele furnizate de banca la care are deschise conturile rezultă faptul că societatea a efectuat vânzări de mărfuri şi către alte societăţi comerciale, se vor continua verificările şi la acestea, în vederea estimării cât mai exacte a prejudiciului adus bugetului de stat", a precizat Cristian Radu. Foarte interesant, potrivit informaţiilor furnizate de site-ul www.vrajitorul.eu, societatea a fost înfiinţată în luna iunie 2010, iar fondatori sunt Stănel Tapu, cu 10%, şi Andrei Danci, cu 90%, ultimul fiind şi administrator, cu mandat nelimitat. Sediul social a fost declarat în localitatea Valu lui Traian, pe strada Semănătorilor, la numărul 15, camera 1. Domeniul principal de activitate al firmei este reprezentat de „comerţ cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii", activitatea principală fiind „comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat".

Sarvins ROM, fostă Valino Security

Revenind la verificările efectuate de comisarii Gărzii Financiare Constanţa este de precizat că aceştia au constatat că şi SC Sarvins ROM SRL ar fi prejudiciat bugetul statului, paguba ridicându-se la 2.466.265,19 lei. Firma are sediul social declarat în Constanţa, pe strada Comarnic, la numărul 72, spaţiul comercial nr. 28, complex expoziţional Km 5, iar potrivit Gărzii Financiare Constanţa asociaţi sunt Constantin Dumitru, din Mihail Kogălniceanu, şi Maria Georgeta Niţă, din localitatea Oltina. În urma verificărilor, s-a stabilit că societatea „a vândut produse agricole către o altă societate, în valoare totală de 7.951.582,98 de lei, operaţiuni comerciale ce nu au fost declarate". „Având în vedere că SC Sarvins ROM SRL nu funcţionează la sediul social declarat, neexistând astfel posibilitatea verificării înregistrării operaţiunilor în evidenţa financiar-contabilă, s-a prezumat că prejudiciul produs bugetului de stat este în sumă totală de 2.466.265,19 lei", a precizat şeful Gărzii Financiare Constanţa. De asemenea, acesta a mai spus că atât pentru SC Sarvins ROM SRL, cât şi pentru SC DDD American Intermed Company SRL s-au întocmit sesizări penale. În ceea ce priveşte SC Sarvins ROM SRL, este de menţionat că firma se numea anterior Valino Security SRL, societatea fiind înfiinţată în 2008. Totuşi, în 2009, Valino Security se transformă în Sarvins ROM, iar acţionarii Maria, Sorina şi Ştefan Roşu se retrag din firmă, cedându-şi acţiunile către Mariana Niţă, care devine administrator. În prezent, firma se află în stare de funcţiune, are certificatul de înmatriculare preschimbat, iar bilanţul anual pentru anul 2008 nu a fost depus la Registrul Comerţului.

Au confiscat 896.000 de lei

Tot în urma verificărilor efectuate, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au stabilit că SC Pol Est Agro Grup SRL Amzacea, administrată de Ruslan Luca, „a achiziţionat produse agricole de la diverse persoane fizice pe baza unor borderouri de achiziţie, borderouri ce nu au fost recunoscute de către furnizori în urma verificărilor încrucişate (...), astfel că acestea nu pot fi considerate documente legale de provenienţă". În aceste condiţii, a fost confiscată suma de 896.700 de lei, provenită din comercializarea produselor agricole.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • metin cerchez 14 Jan, 2011 08:34 politia economica cunoaste cine e in spate la toate evaziunile dar ii acopera -iau spaga