Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ex-poliţistul Magda „Să mă sinucid, să nu mă sinucid?"

ro

27 Oct, 2010 02:04 2023 Marime text
cap_5.jpgCazul fostului poliţist constănţean care a atacat o elevă de liceu în parc şi a încercat să o violeze a făcut înconjurul oraşului. Arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţia de tentativă de viol, fostul agent Marius Ionuţ Magda, de 29 de ani, le-a cerut el însuşi anchetatorilor să-l aresteze, în cursul audierilor, susţinând că este un pericol. De altfel, potrivit declaraţiilor martorilor, înainte ca fostul om al legii să-i ameninţe pe adolescenţi cu o seringă în care susţinea că este sânge, agresorul ar fi petrecut mai multe momente întrebându-se cu voce tare „să mă sinucid, să nu mă sinucid?".

Încadrat la Poliţia Port Constanţa până în luna mai 2009, până şi părerile foştilor colegi ai poliţistului oscilează între două extreme, existând voci care pe de o parte susţin că, venind din „civilie", Magda a avut mereu un comportament mai ciudat, iar la polul opus foştii săi superiori vorbind despre Ionuţ Magda ca despre un poliţist care şi-a îndeplinit meseria cu responsabilitate. Incidentul în urma căruia fostul agent Marius Ionuţ Magda a ajuns de cealaltă parte a legii s-a petrecut la începutul acestei săptămâni, în Parcul Tăbăcăriei. Potrivit celor reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în propunerea de arestare preventivă formulată pe numele bărbatului, fostul agent de poliţie este acuzat de tentativă de viol. Magda se afla în parc când spre el s-au îndreptat cei trei elevi ai Liceului Energetic, un băiat şi două fete, care doar ce terminaseră orele de curs.

„Aaa! Ştiu ce fac!"

Bărbatul de 29 de ani a intrat în vorbă cu elevii de liceu şi le-a cerut o ţigară. Pentru că a fost refuzat, acesta a început să ţipe la adolescenţi, spunându-le că ei nu pot înţelege prin ce trece el, că nu are casă şi că i-au murit părinţii. Iar aceasta, în contextul în care părinţii săi trăiesc în continuare şi trăiesc într-un apartament în centrul oraşului. Pentru că adolescenţii nu l-au băgat în seamă şi au încercat să treacă mai departe, fostul poliţist s-a luat după ei. Cu voce tare, fostul om al legii se întreba dacă să se sinucidă sau nu. În cele din urmă, a ajuns la o concluzie: „Aaa! Ştiu ce fac" - a exclamat acesta, a scos seringa în care părea să fie sânge şi a îndreptat-o spre cei trei colegi de clasă. Cu o privire de om pierdut, acesta i-a ameninţat pe elevi că îi va injecta cu sânge dacă nu fac ce spune el. Speriaţi, copiii au luat-o la fugă, după ce băiatul le-a strigat prietenelor lui să fugă. El însă n-a mai apucat: s-a împiedicat de o rădăcină şi a căzut la pământ. Totuşi, se pare că ţinta lui Magda era una dintre fete. Potrivit anchetatorilor, fostul om al legii a urmărit-o pe Bianca L., de 16 ani, şi a prins-o din urmă. A trântit-o la pământ şi a lovit-o în repetate rânduri. În cele din urmă, a băgat-o chiar şi cu capul în lac. Nici la vederea poliţiştilor, alertaţi de prietenii fetei, individul nu a încetat să-şi lovească victima. Luat pe sus şi dus la audieri, fostul poliţist le-a cerut anchetatorilor să-l aresteze, pentru că e un pericol. Mandatul de arestare a fost emis ieri pe numele lui de magistraţii Judecătoriei Constanţa. Decizia instanţei poate fi atacată în recurs la Tribunalul Constanţa, acesta urmând să se judece în termen de trei zile.

A făcut armata la Marina Militară

Încadrat în toamna anului 2006 în poliţie, Ionuţ Marius Magda era privit la început ca un „outsider", pe motiv că venea din „civilie". Scandalul cu iz sexual în care a ajuns să fie implicat fostul poliţist reprezintă un pretext pentru ca foştii colegi ai agentului Magda să sublinieze că nu era un poliţist „sadea". Totuşi, părerile sunt împărţite. Mai mulţi dintre poliţiştii care au lucrat cu Ionuţ Magda la Poliţia Port Constanţa, până ce acesta şi-a dat demisia, în mai 2009, spun că avea mai multe probleme şi că încă de pe atunci afişa un comportament mai degrabă ciudat, că era cel puţin recalcitrant. În schimb, comisarul Remulus Lăzăroaia, fost şef al Poliţiei Port Constanţa, inclusiv în perioada în care Magda era încadrat la biroul judiciar, spune că nu a avut niciodată probleme cu acesta. „Din punctul meu de vedere, nu a fost nevoie niciodată să-i aplic vreo sancţiune pentru eventuale abateri comportamentale şi nici n-au existat sesizări din partea colegilor cu privire la comportamentul lui. Gândiţi-vă că el nu numai că a trecut un test psihologic foarte dificil la momentul încadrării în Poliţie, dar înainte de asta a fost la Marina Militară, timp de trei ani", a precizat fostul său superior. De asemenea, acesta a adăugat că, atâta vreme cât a fost poliţist, Ionuţ Magda şi-a îndeplinit întotdeauna atribuţiile de serviciu, neavând probleme pe linie profesională. „Nu am avut niciodată probleme cu el, tot timpul şi-a făcut treaba de poliţie aşa cum prevedea regulamentul", a conchis comisarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii