Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua firme, „calcate" de Garda Financiara

ro

07 Aug, 2009 02:46 1825 Marime text

Comisarii Gărzii Financiare au continuat verificările la operatorii economici ce au ca obiect de activitate comerţul cu cereale. Au ajuns la SC Agro Partener Services SRL Constanţa, societate al cărui administrator are domiciliul în localitatea Borăneşti, judeţul Ialomiţa, şi care nu functionează la sediul social declarat. S-a constatat că aceasta a livrat cereale către diferite societăţi fără a înregistra în contabilitate operaţiunile efectuate.

Prejudiciul creat bugetului de stat cu această ocazie este în sumă totală de 1.369.665 lei.

S-a întocmit sesizare penală care a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecatoria Constanţa şi adresa către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanta pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.

Pe de altă parte, SC Met Tim Trans SRL, cu sediul social in localitatea Ciobanu, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, a vandut deseuri fier vechi in suma totala de 4.328.220 lei catre o firma din Slobozia.

Intrucat administratorul se sustrage de la efectuarea verificarilor, concluzionam ca nu s-au inregistrat in contabilitate operatiunile derulate, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de 692.515 lei.

S-a intocmit sesizare penala care a fost transmisa Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta si adresa catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii