Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Divorţ, militari şi trafic de influenţă SRI - afacere de familie „via Mangalia"

ro

22 Nov, 2011 01:00 2256 Marime text
sriSigla.jpgDivorţul a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, urmând să se judece în luna martie 2012

Scamatoria angajărilor suspecte în Serviciul Român de Informaţii, „via Mangalia" ia întorsături neaşteptate. Fratele maiorului SRI care şi-a denunţat la DNA propria soră pentru trafic de influenţă a ajuns la rândul său în instanţă. Soţia acestuia - care, potrivit DNA, ar fi primit asigurări din partea soţului şi a cumnatei sale că va primi un loc călduţ în Parlamentul României în schimbul sumei potrivite de bani, ca urmare a uşilor deschise de funcţia deţinută în cadrul SRI - cere divorţul. Militarul care şi-a denunţat sora a fost chemat în judecată în calitate de pârât, divorţul urmând să se desfăşoare la Judecătoria Constanţa, în luna martie 2012.

În cursul verii trecute, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au prins „peştele cel mare": o femeie din Medgidia care deţinea funcţia de maior în cadrul Serviciului Român de Informaţii a căzut în plasa Anticorupţiei, după ce propriul frate a reclamat-o că, îndemnată de concubinul său, i-ar fi cerut bani în schimbul asigurării unui loc de muncă în cadrul SRI. Fratele denunţător era la rândul său militar şi îşi desfăşura activitatea în cadrul unei unităţi militare din Mangalia, aproape de casă. Conform denunţului pe care acesta l-a formulat la DNA, nu numai că maiorul SRI i-ar fi promis să-l bage în serviciul secret, dar i-ar fi zis că s-ar putea găsi un loc şi pentru soţia militarului în Parlamentul României. Sătul de a fi dus cu zăhărelul şi a „pompa" bani în ceea ce s-ar fi vrut a fi o „afacere" SRI de familie, cel ce s-ar fi vrut ofiţer de informaţii la rândul lui s-a dus glonţ la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde şi-a dat în vileag sora. „Nu, eu renunţ, să ştii, că nu mă mai interesează ofertele voastre, pentru că sunteţi... ce, m-aţi dus cu minciuna, din iunie, că-n trei zile, trei săptămâni, trei luni, că de la întâi cutare, a trecut anu` şi nimic", i-ar fi reproşat surorii sale militarul din Mangalia, în condiţiile în care aceasta ar fi solicitat mii de euro pentru transferul lui la SRI Bucureşti, dar şi pentru o eventuală slujbă la Parlament pentru soţia militarului.

Un loc în Parlament pentru cumnată

sri-judecatoriaConstanta.jpgMai exact, conform presei centrale, maiorul şi concubinul său (vechi client al oamenilor legii, de altfel) i-ar fi solicitat militarului 6.500 de euro, lăsându-l să înţeleagă că transferul ar fi fost numai o chestiune de timp. După cum arătam în ediţiile anterioare, invocând mese pentru diverse persoane sus-puse, dar niciodată nominalizate, maiorul şi concubinul său au scos iniţial 3.000 de euro de la militar. Conform procurorilor militari citaţi de presa centrală, concubinul şi SRI-sta ar fi cerut pentru angajarea soţiei militarului în Parlamentul României suma de 1.000 de euro, urmând ca aceştia să „aranjeze" totul, prin influenţarea unei persoane cu capacitate de decizie în acest sens. Cu toate acestea, aşa cum am precizat, deşi banii veneau, rezultatele au întârziat să apară, iar militarul s-a dus la DNA. În urma anchetei procurorilor anticorupţie, maiorul SRI a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă. Procesul se desfăşoară şi acum la Tribunalul Bucureşti, următoarea înfăţişare fiind stabilită pentru luna decembrie, când vor fi audiaţi mai mulţi martori. Iar în plină desfăşurare a procesului penal, soţia militarului denunţător, căreia i se promisese un loc în Parlament, a cerut divorţul. Cazul a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, urmând să se judece în luna martie 2012. Grăbită să scape dintr-un mariaj pe care nu şi-l mai doreşte, soţia militarului a cerut preschimbarea termenului, dar solicitarea i-a fost respinsă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii