Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum stau lucrurile în instanţă Judecătorii i-au dat dreptate lui Săceanu

ro

24 Oct, 2011 01:00 10682 Marime text
cap_4.jpgDupă ce a reclamat în zadar la Parchet că a fost tras în piept cu 200.000 de euro de Gabi Grasu, fost partener de afaceri, pe numele adevărat Gabriel Anghel, temutul Ismail Iaşar, zis Săceanu, a avut parte de o victorie aproape nesperată în instanţă: judecătorii i-au dat câştig de cauză, iar Gabi Grasu va fi urmărit penal. Foarte interesant, este de menţionat că este pentru a doua oară când Săceanu îşi caută dreptatea în instanţă, reclamând că indivizii pe care i-a împrumutat cu bani i-au dat ţeapă. Totuşi, la încercarea precedentă, în care individul renumit pentru modul în care împărţea dreptatea la Constanţa la începutul anilor `90 a reclamat şi un notar, acesta a avut mai puţin succes, procesul judecându-se direct la Curtea de Apel Constanţa.

Dincolo însă de această nereuşită, zilele trecute, judecătorii Tribunalului Constanţa au pronunţat o sentinţă favorabilă „regelui străzii". Prin sentinţa penală nr. 396/2011, pronunţată în dosarul cu numărul 10322/118/2011, completul F1 al Tribunalului Constanţa a decis să admită plângerea lui Ismail Iaşar împotriva rezoluţiei procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. „În baza articolului 278 indice 1 alineatul 8 litera b din Codul de procedură penală, instanţa admite plângerea formulată de petentul Iaşar Ismail", se arată în minuta Tribunalului Constanţa. „Desfiinţează Rezoluţia nr. 49/P/2010 din 18.05.2011 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi trimite cauza procurorului în vederea începerii urmării penale faţă de numitul Anghel Gabriel sub aspectul infracţiunilor prevăzute de articolul 215 alineatele 1, 3 şi 5 din Codul penal, articolul 288 alineat 1 Cod penal şi articolul 291 alineat 1 Cod penal", au decis magistraţii Tribunalului.

„Mega-înşelăciune"

Cu alte cuvinte, procurorii vor fi nevoiţi să înceapă urmărirea penală pe numele lui Gabriel Anghel, zis Gabi Grasu, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, comisă prin inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Prin aceeaşi sentinţă a instanţei, s-a decis că Săceanu nu va fi nevoit să achite cheltuielile de judecată, acestea rămânând în sarcina statului. Decizia este definitivă. După cum arătam şi în ediţiile precedente, surse informate susţin că litigiul a pornit în urmă cu mai bine de cinci ani, când Săceanu l-ar fi împrumutat cu 200.000 de euro pe Grasu. Acesta din urmă ar fi garantat restituirea miilor de euro cu un teren de 600 de metri pătraţi în zona Scandinavia, din Mamaia. Numai că, spun apropiaţii renumitului Săceanu, nici vorbă de teren la adresa respectivă, numărului cadastral oferit de Gabi Grasu corespunzându-i, în fapt, un apartament al unei persoane care nu are nici o legătură nici cu cei doi indivizi şi nici cu tranzacţiile sau înţelegerile dintre aceştia.

Litigiul cu notarul şi Bebe Peştele

În aceste condiţii, Săceanu a rămas şi fără bani, şi fără teren. Ajuns la capătul răbdării, individul s-a decis să apeleze la oamenii legii, reclamându-l pe Gabi Grasu pentru înşelăciune şi alte infracţiuni. Numai că autorităţile nu i-au dat dreptate lui Săceanu şi i-au respins plângerea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa hotărând să nu înceapă urmărirea penală faţă de Gabriel Anghel. Nemulţumit de decizia anchetatorilor, Ismail Iaşar s-a adresat judecătorilor Tribunalului Constanţa, unde a găsit ceva mai multă înţelegere. Totuşi, este de precizat că acesta nu este singurul litigiu cu debitorii aparent rău-platnici pe care Săceanu l-a dus în instanţă. La începutul acestui an, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie s-au arătat mai puţin înţelegători decât judecătorii Tribunalului Constanţa şi i-au respins plângerea pe care individul o formulase împotriva celebrului Bebe Peştele, pe numele adevărat Barbu Florea, pe care de asemenea îl acuza că l-ar fi tras în piept, şi a unui notar constănţean. În celălalt dosar, se pare că suma împrumutată de Săceanu şi pe care nu şi-a mai recuperat-o ar fi fost ceva mai mare, ridicându-se la 340.000 de euro. Nu numai că Săceanu nu şi-a văzut banii înapoi, dar la momentul la care a vrut să execute silit firma lui Bebe Peştele, a constatat şi că actele împrumutului, autentificate la notar, erau false. În aceste condiţii, Ismail Iaşar i-a reclamat pe cei doi, dar procurorii şi instanţele de judecată i-au respins plângerile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii