Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare cu suspendare pentru un fost politist

ro

12 Apr, 2010 02:19 1734 Marime text
condamnare.jpgConstantin Simion, fostul şef al sectorului de poliţie Transporturi Feroviare Medgidia, judecat pentru distrugere, după ce şi-a incendiat apartamentul, a fost găsit vinovat de acuzaţiile aduse de procurori şi condamnat la un an de închisoare, cu suspendare.

Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii Judecătoriei Medgidia şi poate fi atacată în apel, la Tribunalul Constanţa, atât de către procurori, cât şi de către fostul om al legii. Judecătorii care l-au condamnat pe Simion la închisoare cu suspendare au fixat un termen de încercare de trei ani, timp în care bărbatul trebuie să nu se mai abată de la spiritul şi litera legii. De menţionat că decizia de condamnare pronunţată de judecători vine la doar două luni după ce aceeaşi instanţă, respectiv Judecătoria Medgidia, a pronunţat divorţul dintre Constantin Simion şi Manuela Elena Simion. Potrivit anchetatorilor, faptele pentru care Simion a fost judecat s-au petrecut în luna decembrie 2009.

Procurorii spun că, pe 5 decembrie 2009, în jurul orei 16.00, bărbatul şi-a lovit soţia, pe care o suspecta că are o relaţie extraconjugală, iar apoi a dat foc mai multor haine pe care le îmbibase în motorină, în mijlocul dormitorului. Fostul poliţist a părăsit în fugă apartamentul, locuinţa fiind cuprinsă rapid de flăcări. Focul a fost stins de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, astfel că pagubele au fost limitate. În apărarea sa, fostul şef al TF Medgidia a declarat că a fost vorba despre un accident. De altfel, când s-a discutat luarea măsurii arestării preventive faţă de el, potrivit rechizitoriului, Constantin Simion a declarat, în faţa judecătorului care a analizat cererea procurorilor, că ar fi încercat să se sinucidă cu benzină, că ar fi leşinat şi „nu a realizat ce se întâmplă atunci când a aprins bricheta să fumeze o ţigară". De menţionat că, timp de peste 20 de ani, Constantin Simion a fost poliţist, deţinând chiar postul de şef al sectorului Transporturi Feroviare Medgidia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii