Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt ultimii avansaţi la gradul de amiral

ro

27 Oct, 2011 01:00 6953 Marime text
cap_9.jpg În anul 2004, şeful Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Navale a participat la marşul Navei şcoală „Mircea" în Canada şi SUA, în funcţia de şef de Stat Major

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 25 octombrie, mai multe decrete, printre care şi pe cele care îi vizează pe Corneliu Bocai şi pe Tiberiu Frăţilă. Astfel, şeful statului a semnat decretul privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă - cu o stea comandorului Corneliu Bocai, şeful Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Navale, precum şi decret privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă - cu o stea comandorului Tiberiu Frăţilă, şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MApN.

Potrivit datelor oficiale şi puse la dispoziţie de Statul Major al Forţelor Navale, comandorul Corneliu Bocai a absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân", din Constanţa în 1981, Facultatea Navigaţie, Secţia Militară.

 amirali_-_Tiberiu_Fratila1.jpg

Apoi a început cariera militară pe funcţia de comandant serviciu de luptă artilerie şi armă sub apă la VTM 207, Divizionul 93 Vedete Torpiloare Mari, din Mangalia, iar până în 1991, când a promovat examenul de admitere la Academia de Înalte Studii Militare din Constanţa, Facultatea Arme, specialitatea Marină, a mai îndeplinit funcţiile de ofiţer secund la VTM, comandant VTM, ofiţer secund Navă Purtătoare de Rachete. În anul 1994, după absolvirea Academiei, este numit Şeful Operaţiilor la Divizionul 150 NPR, unde şi-a desfăşurat activitatea până în anul 1997, când a fost numit şef de Stat Major la Divizionul 164 Nave Scafandri de Mare Adâncime, apoi din 1999 şef de Stat Major şi Locţiitor al Comandantului Şcolii de Maiştri a Forţelor Navale. În anul 2000, comandorul Corneliu Bocai a absolvit cursul postuniversitar în Conducerea marilor unităţi operative de marină - 4 luni - Bucureşti. Din 2002 este doctorand în Ştiinţe Militare al Universităţii Naţionale de Apărare. În anul 2004, şeful Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Navale a participat la marşul Navei şcoală „Mircea" în Canada şi SUA, în funcţia de şef de Stat Major al marşului. „În acelaşi an, la întoarcerea din marş, este încadrat în funcţia de Şef Secţie Doctrină şi Standarde la Statul Major al Forţelor Navale, unde desfăşoară o activitate laborioasă, pe linia elaborării doctrinelor, manualelor şi pe linia acceptării şi implementării standardelor în Forţele Navale.

Frăţilă, coleg cu primarul Pandele

În perioada 2005 - 2008 a îndeplinit funcţia de comandant al Divizionului 50 Corvete Mangalia. În perioada 2008 - 2009 a îndeplinit succesiv funcţiile de şef Serviciu Operaţii la Comandamentul Flotei, locţiitor al şefului de Stat Major pentru instrucţie la Comandamentul Flotei şi şef Serviciu Doctrină şi Tradiţii la Statul Major al Forţelor Navale, conform datelor publice. Mai mult decât atât, comandorul Corneliu Bocai a participat, în anul 2009, la marşul de instrucţie al navei şcoală „Mircea", Tall Ships Atlantic Challenge 2009, ca şef al marşului, iar din data de 31 martie 2009 aîndeplinitfuncţia de Comandant al Centrului Radioelectronic şi Observare „Callatis". Începând cu data de 15.07.2010, Corneliu Bocai a fost numitşef al Instrucţiei şi Doctrinei la Statul Major al Forţelor Navale. În ceea ce-l priveşte pe şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MApN, comandorul Tiberiu Frăţilă, acesta a fost şeful promoţiei 1984 - Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân" (actuala Academie Navală „Mircea cel Bătrân"), Facultatea de Navigaţie, Secţia Militară. Despre Tiberiu Frăţilă se mai ştie că a fost coleg de promoţie cu Florin Pandele, edilul din Voluntari, soţul vedetei de televiziune Gabriela Vrânceanu Firea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii