Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au gasit inspectorii RAR in doar o luna de control

ro

28 May, 2010 03:38 1310 Marime text
Inspectorii Registrului Auto Român din mai multe judeţe au realizat, în această lună, 95 de acţiuni de control cu tema „Supravegherea pieţei auto din judeţul Constanţa".

În cadrul acestor acţiuni de control au fost identificate mai multe cazuri de încălcare a prevederilor legislative.

Printre acestea se numără efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere auto de către unităţi neautorizate şi execuţia unor reparaţii la autovehicule, care pot afecta siguranţa circulaţiei.

De asemenea, lipsa buletinelor de verificare metrologică, a dispozitivelor de măsurat, cât şi existenţa unor dispozitive confecţionate artizanal au fost aspru sancţionate de inspectorii RAR Constanţa.

Măsurile corective impuse de prevederile legale au constat în sancţiuni contravenţionale şi suspendarea funcţionării sau oprirea de la comercializare a componentelor auto.

În urma acţiunii, au fost închise16 unităţi de acest gen, iar două au fost scoase din funcţiune permanent din cauza faptului că nu respectau normele impuse de lege.

Au fost verificate şi produse destinate autovehiculelor Renault - Dacia care nu corespund cerinţelor legislative şi au fost prelevate piese suspecte a fi contrafăcute.

În Constanţa, potrivit declaraţiilor şefului compartimentului zonal, Gheorghe Toma, se regăsesc peste 300 de unităţi de service auto cu autorizaţie de funcţionare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii