Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călimărea s-a întors, liber, în Constanţa

ro

27 Oct, 2010 02:02 3493 Marime text
cap_4.jpgDupă ce şi-a petrecut vara în închisorile braşovene, Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul, membru de vază al lumii underground constănţene, s-a întors acasă. Întâmpinat cu mare bucurie de apropiaţii săi, dar şi de familie, Călin a revenit la Constanţa după ce judecătorii Curţii de Apel Braşov au dispus înlocuirea măsurii arestării sale preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

În aceste condiţii, Călimărea nu are voie să plece din Constanţa decât pentru a se deplasa la Braşov, unde trebuie să fie prezent la toate termenele de judecată din proces. Este de menţionat că, iniţial, judecătorii Tribunalului Braşov i-au respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive, fiind una dintre numeroasele solicitări formulate în acest sens de constănţean. Totuşi, judecătorii Curţii de Apel Braşov s-au arătat mai îngăduitori şi i-au admis recursul, decizia lor fiind definitivă. Alături de Călimărea au mai fost puşi în libertate şi braşovenii Cătălin Alexa, Alin Costel Manoli, Valentin Teslaru, Petrică Ţinteşan şi Bogdan Tiberiu Mândru, ei având interdicţia de a părăsi Braşovul. În ceea ce-l priveşte pe Marius Ciurea, cel de-al doilea constănţean arestat odată cu Călimărea, acesta este în libertate de aproximativ trei săptămâni, când instanţa de fond i-a admis cererea de înlocuire a arestului preventiv. Călimărea şi Ciurea, alături de alţi 11 indivizi, majoritatea din Braşov, au fost deferiţi instanţei la sfârşitul lunii iulie. Dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT Braşov, care au stabilit că indivizii s-ar face vinovaţi de aderare la grup infracţional organizat şi fraude cu carduri. Următoarea înfăţişare în proces a fost fixată pe 8 noiembrie, când vor fi audiaţi mai mulţi martori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anida 20 Apr, 2011 01:10 you are the best
  • anida 20 Apr, 2011 01:08 mi-a luat ceva pana sa aflu cu ce te ocupi. . .si acum ca am aflat toata stima si respecetul meu. mergi inainte si nuprivi inapoi