Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batai de cap cu documentele lui Mazare

ro

03 Oct, 2009 02:45 1787 Marime text

cap_3.jpgPotrivit ANRMAP, concluziile verificării desfăşurate la Constanţa ar putea fi gata abia peste câteva luni

Documentele ridicate de la Primăria Constanţa par să le dea bătăi de cap experţilor Autorităţii pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice. Reprezentanţii autorităţii spun că raportul controlului ar putea fi finalizat chiar şi peste două luni.

Rezultatele controlului efectuat de agenţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice la primăria lui Radu Mazăre se lasă aşteptate. Conform reprezentanţilor autorităţii, în funcţie de complexitatea cazului, e posibil ca raportul să fie gata chiar peste două sau trei luni. Amintim că agenţii constatatori ai ANRMAP au părăsit Primăria Constanţa la sfârşitul săptămânii trecute, „înarmaţi" cu toate documentele şi actele pe care le-au solicitat în legătură cu achiziţiile publice pentru care există semne de întrebare. De altfel, deşi reprezentanţii ANRMAP au precizat, înainte de începutul controlului, că, dacă este nevoie, se vor lua note explicative de la persoanele implicate în atribuirea contractului, primarul Constanţei nu a mai aşteptat să vadă dacă este nevoie sau nu de prezenţa sa pe timpul verificărilor. Potrivit declaraţiilor consilierului de presă ANRMAP, Ioana Teodorescu, edilul nu a asistat la derularea controlului, fiind plecat din ţară în acea perioadă. Ieri, consilierul de presă ne-a declarat că raportul întocmit de cei doi agenţi constatatori care s-au deplasat la Constanţa nu a fost încă finalizat şi că sunt şanse slabe ca acesta să fie întocmit în zilele următoare. „Raportul nu este gata încă şi nu se poate interveni asupra agenţilor constatatori în timp ce aceştia întocmesc lucrarea", a afirmat Ioana Teodorescu. „Este exclus ca raportul să fie gata atât de repede, poate dura chiar până la două sau trei luni, în funcţie de complexitatea cazului şi de ceea ce arată documentele ridicate de la primărie", a spus consilierul de imagine.

Documentele vizate

Controlul a fost demarat la Primăria Constanţa, pe 21 septembrie, iar indexarea şi verificarea efectivă a actelor, precum şi ridicarea acestora în vederea unei verificări au fost finalizate în aproximativ cinci zile. ANRMAP îşi exprimase interesul faţă de contractele de achiziţie publică derulate în perioada 2006 - 2009, al căror obiect a fost reprezentat de „Servicii de publicitate/advertising". Totodată, primăria a fost solicitată să pună la dispoziţia ANRMAP „orice alte documente relevante, inclusiv actele adiţionale (dacă este cazul), programul anual al achiziţiilor publice pentru anii 2006, 2007, 2008 şi 2009 şi dovada alocării fondurilor necesare". Un ultim aspect vizat de ANRMAP în verificarea de la primărie a fost „încredinţarea realizării Studiului de Fezabilitate, a Proiectului Tehnic şi a execuţiei lucrărilor de urbanizare aferente contractelor de concesiune nr. 38133/15.06.2000 şi 38134/15.06.2000".

{mos_ri:ANRMAP}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii