Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Babus, judecat pe 8 aprilie pentru mita

ro

11 Mar, 2010 04:11 2650 Marime text
cap_5.jpgDosarul în care Constantin Babuş, directorul Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat din Primăria Constanţa, este judecat pentru fapte de corupţie a fost înregistrat din nou pe rolul Curţii de Apel Constanţa, instanţa care l-a găsit nevinovat de luarea de mită ce i se impută, deşi Tribunalul hotărâse contrariul. Babuş, Marius Tărcatu şi Ionel Pilat vor fi judecaţi pe 8 aprilie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat decizia prin care Tărcatu şi Babuş au fost achitaţi şi a trimis dosarul înapoi spre rejudecare.

constantin_babus_04.jpgHotărârea Înaltei Curţi nu l-a afectat în niciun fel pe Ionel Pilat, care fusese oricum condamnat şi de Curtea de Apel, şi de Tribunal pentru şantaj. Babuş şi Tărcatu au fost achitaţi după ce judecătorii Curţii de Apel au ajuns la concluzia că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunilor ce li s-au imputat celor doi. Totuşi, nu este de trecut cu vederea faptul că hotărârea respectivă a contrazis concluziile primei instanţe care a judecat cazul, Tribunalul Constanţa. În acest context, trebuie menţionat că, pe 5 mai 2008, a fost pronunţată prima soluţie în dosar, Tribunalul găsindu-i vinovaţi pe toţi cei trei angajaţi din administraţia publică locală. Prin sentinţa din 2008, Constantin Babuş a fost condamnat pentru luare de mită la o pedeapsă de doi ani şi zece luni de detenţie, dar a primit şi pedeapsa complementară a interzicerii mai multor drepturi. Totodată, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepselor, fixând un termen de încercare de patru ani şi zece luni. La rândul său, Marius Tărcatu, angajat în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat pentru complicitate la luare de mită, la doi ani şi jumătate de detenţie, tot cu suspendarea condiţionată a executării şi cu interzicerea unor drepturi. Ionel Pilat, directorul Direcţiei Servicii Publice, a primit doi ani de închisoare, cu suspendare, şi interzicerea aceloraşi drepturi. Ei au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, care i-au acuzat de fapte de corupţie. Anchetatorii au ajuns la ei în urma unui denunţ formulat de Dumitru Burcin, care l-a acuzat pe Babuş că i-ar fi cerut şpagă, iar pe Tărcatu că ar fi fost complice la această infracţiune. În privinţa lui Tărcatu, Burcin a susţinut că acesta l-ar fi şantajat să-i vândă restaurantul la un preţ neînsemnat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • OLGA 11 Mar, 2010 11:18 INTREBATI-L DIN CE SE CONSTRUIESTE IMOBILUL DE PE STR. CRISTEA GEORGESU NR. 11,DAR IN FATA STA ALT NUME FLOREA ELENA PARCA . MULT SUCCES LA BRATARI , PASTRATI SI PT MAZARE .