Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiune preventiva in Tabara Navodari

ro

29 Aug, 2009 02:05 869 Marime text

Reprezentanţii Centrului Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, prin poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de Organizaţia Salvaţi Copiii Constanţa, au desfăşurat, ieri, în tabăra şcolară de la Năvodari, o serie de activităţi de prevenire.

Elevii aflaţi în vacanţă în tabăra de la Năvodari au avut ocazia de a afla despre modul în care minorii sunt exploataţi prin muncă, precum şi despre cum pot evita să cadă pradă acestui fenomen. Coordonatorul Organizaţiei Salvaţi Copiii Constanţa a avut în vedere şi siguranţa online a copiilor, părinţii fiind sfătuiţi să-i supravegheze pe cei mici în momentul utilizării calculatorului şi să identifice activităţi comune, pentru informaţii suplimentare putând accesa site-ul www.sigur.info. De asemenea, elevilor li s-a recomandat să nu-şi dea datele personale şi adresa persoanelor cunoscute prin intermediul internetului şi să nu se întâlnească cu acestea fără a aduce la cunoştinţă părinţilor.

Copiii au fost îndrumaţi ca, în cazul în care devin victima unui abuz, să apeleze numărul de telefon gratuit 116 111.

Un alt aspect deosebit de important, punctat de organizatorii acestei acţiuni de prevenire, a făcut referire la dispariţiile tot mai frecvente de minori. În consecinţă, oamenii legii au recomandat părinţilor să-şi supravegheze copiii, mai ales în zonele aglomerate, să nu-i trimită singuri la cumpărături şi să se asigure că odraslele lor ştiu adresa la care locuiesc.

Acţiuni de acest gen vor continua pe parcursul sezonului estival şi în celelalte tabere şcolare de pe litoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii