Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde-au dispărut senatorii Constanţei?

ro

21 Sep, 2010 00:00 1362 Marime text
manuela_editorial-17apr2010.jpgJudeţul Constanţa are patru senatori mari şi mai mult sau mai puţin laţi. Mă întreb dacă citind aceste prime rânduri omul de rând mai ştie cine sunt cei trimişi de el în Parlament, în urmă cu doi ani.

Ca să recapitulăm, PSD s-a ales cu doi senatori, iar PNL şi PDL cu câte unul singur şi sunt convinsă că oamenii, a căror ultimă preocupare este politica, nici nu ştiu cine sunt ei. Nu este în firea lucrurilor să fie aşa, pentru că parlamentarii, ajunşi bine mersi în camera de dezbătut legi, şi nu de dormit, au promis că vor reveni în colegiul lor, că se vor consulta cu oamenii, că îi vor întreba ce probleme au şi vor căuta să le rezolve. Ei bine, după ce au fost aleşi, senatorii - căci despre ei vorbim de această dată, pentru că deputaţilor le-am acordat atenţie într-un material anterior - au călcat foarte rar sau deloc prin locurile pe unde sălăşluieşte electoratul căruia îi datorează indemnizaţia de parlamentar. Cine mai auzea de Mircea Banias dacă acesta nu era şi preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa şi dacă numele său nu era legat de atâtea şi atâtea scandaluri interne, care au pus filiala de la malul mării pe primele pagini ale ziarelor sau care au făcut înconjurul caselor românilor din întreaga ţară prin intermediul posturilor de televiziune. Fără a fi şef la un pedeleu din ţară, Banias s-ar fi pierdut în mulţimea de „Mirci“ din România, iar imaginea sa ar fi fost corodată de nedoritul anonimat. Sau, ca să concluzionez, ştiaţi că Mirci Banias este şi senator? Lăsaţi-mă să anticipez eu: Nu!
Şi ca să nu discriminăm, ştiaţi că penelistul Puiu Haşotti (mai) este senator? Cred că nu. Şi mai cred că vă bucuraţi la gândul că nu mai este parlamentar şi că, poate, o fi având un înlocuitor mai vivace. Ei bine, nu. Regret să vă dezamăgesc, tot el este senator PNL, ajuns în Parlament de pe un „codaş“ loc doi.

Ştiaţi că primarul Radu Mazăre are un frate senator? Poate bănuiaţi, dar nu mai ştiaţi cum îl cheamă - asta dacă nu vă uitaţi pe la TV Neptun - pentru că voi, alegătorii, nu aţi mai dat ochii sau mâna cu el din campanie. Numele lui este Alexandru Mazăre. Cel de-al patrulea senator al Constanţei este tot social-democrat. Nicolae Moga promitea să ţină aproape de electorii săi. Ba pentru asta şi-a luat şi un autocar, l-a dotat cu birou de audienţe şi l-a numit mogamobil. Cel mai des a fost văzut străbătând văile şi dealurile din sud-vestul judeţului în primul an de mandat. În ultimul timp, n-am mai auzit însă de asemenea isprăvi. Mai sunt doi ani şi alţi candidaţi pentru fotoliile din Parlament vă vor cere votul sau poate aceiaşi. Totuşi, nu cred că dacă aţi fi ales altfel, lucrurile s-ar fi schimbat, aşa că, indiferent pe cine aţi fi votat, s-ar fi îmbolnăvit mai mult ca sigur de sindromul de „parlamentar“. Este contagios, se pare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • neata 21 Sep, 2010 05:43 Frumoasa jurnalista :)