Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ne omoara caldura sau stirile despre caldura?!

ro

13 Aug, 2010 02:32 1233 Marime text
editorial_claudia_nou.jpgPe toate canalele de ştiri, şi nu numai, de mai multe zile, ştirile nu contenesc să ne mai arate cât de periculos este soarele arzător al amiezii, dar şi cum ne vom topi sub codul galben de căldură.

Până la urmă, de când e lumea, în luna august au fost cele mai mari temperaturi. De altfel, nu degeaba se cheamă luna lui cuptor. Chiar dacă este bine că suntem informaţi din cât mai multe surse despre efectele nocive ale razelor de soare şi temperaturile extreme, nu căldurile par să ne taie respiraţia, de cele mai multe ori¸ ci tocmai ştirile care ne alarmează şi ne fac să intrăm în panică. Jurnaliştii, specializaţi sau nu în acest domeniu, fac, cum spune o vorbă românească, din ţânţar armăsar, şi scot din minţi, cel puţin o dată pe oră, pe oricine s-ar uita la ştiri.

Oare vom reuşi să trecem şi peste ziua de mâine când temperaturile vor atinge la umbră, la malul mării, 35 de grade?! Pun pariu că fiecare locuitor al acestei ţări îşi face probleme măcar o dată pe zi despre canicula care s-a abătut asupra noastră. Parcă în ciuda tuturor avertizărilor pe care toţi specialiştii, prin intermediul mass-media, le transmit, nimeni nu ia în seamă nimic: bătrânii tot ies în orele amiezii la piaţă, că cine ştie ce au uitat să-şi cumpere, iar părinţii cu copii mici şi tinerii stau cât e ziua de lungă la soare să prindă un bronz cât mai intens. Cu alte cuvinte, avertizările sunt ignorate, chiar dacă ştirile curg gârlă pe toate canalele şi ne avertizează, şi ne sperie de cum ne va omorî soarele dacă ignorăm indicaţiile care ni se transmit.

Până la urmă, fiecare este responsabil de ceea ce face şi tot singuri vom trage ponoasele lipsei de educaţie medicală.

În fond, de când lumea şi pământul, cele mai mari călduri au fost în luna august, cuptorul în tradiţia populară. Şi dacă nu în această lună să ne coacem la soare, atunci când, în decembrie când o să visăm la cel puţin 25 de grade?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii