Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mimetismul politic al lui Antonescu cere functia de premier

ro

15 Dec, 2009 01:24 1701 Marime text
manuela1_editorial.jpgCrin Antonescu s-a dat dus din preajma fotoliului de la Controceni, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, nu prin voinţa sa, ci a electoratului, dar nu se dă dus prea uşor de la ciolan.

L-am auzit pe domnul Antonescu exprimându-şi dispreţul atât faţă de Mircea Geoană, cât şi de Traian Băsescu. Mai întâi faţă de Geoană, apoi de Băsescu, apoi din nou faţă de Geoană, şi apoi iarăşi de Băsescu. Nu ştiu unde încape atâta dispreţ, şi mai ales de unde izvorăşte el. Să vină oare dintr-o părere prea bună despre sine? Se prea poate. Datorită sau din cauza acestei păreri, depinde din ce unghi priveşti lucrurile, Crin Antonescu visează, mai nou, la funcţia de premier. Şi-a dorit-o mai mult, şi a arătat acest lucru, mai ales după ce s-a aflat că Tăriceanu ar fi fost sunat de Băsescu. „Adică ce, eu nu pot?", s-o fi încordat Crin când a auzit că Băsescu l-ar vrea ca premier, din nou, pe Tăriceanu. Nu ştim ce competenţe are domnul Antonescu pentru funcţia de şef al Guvernului, pentru că, în afară de oratoria acidă, dispreţuitoare, nu am văzut mai nimic. Nici chiar în acea confruntare în formaţie de trio prezidenţial, când lumina de „neon" a reflectoarelor a scos la iveală defectele şi abilităţile fiecăruia dintre cei trei candidaţi. Domnul Antonescu ne-a „vândut" nişte vorbuliţe frumos împachetate, făcând să jubileze, rând pe rând susţinătorii adversarilor săi, atunci când îl ataca ba pe Băsescu, ba pe Geoană. A zis, într-un context, că i-l preferă pe Băsescu lui Geoană, iar puţin după 12.00 noaptea, la data primului tur, vraja s-a risipit, şi l-a preferat pe Geoană lui Băsescu. Ce să mai înţelegem din prestaţiile publice ale domnului Crin Antonescu? Să mai avem încredere că îl condamnă pe Băsescu sau pe Geoană? Să mai luăm în serios atacurile lansate la adresa celor doi, când îi acuză ba de una, ba de alta? Să ne mai încredem în optica sa, deşi vedem că este una schimbătoare de la o zi la alta?! Antonescu pare un cameleon, dacă este să însumăm situaţiile în care l-am văzut apărând în ultima perioadă. Mimetismul său politic, de strategie pseudo-liberală, nu înseamnă că se poate potrivi însă, şi peisajului de la Guvern. Rămâne să vedem dacă Antonescu poate fi asimilat în coloritul panoramei de la Palatul Victoria, oricare ar fi acesta. Oricum, pare că Antonescu este croit să facă propria politică şi nu pe cea a partidului pe care îl reprezintă. Dacă ar fi vrut să demonstreze contrariul, ar fi făcut pasul înapoi de la comanda PNL imediat după eşecul din primul tur al prezidenţialelor şi nu şi-ar fi lăsat gâdilat orgoliul, de felicitările rostite cu jumătate de gură, pentru că s-a situat cu două-trei procente peste media partidului. Dar asta s-ar fi întâmplat doar dacă Antonescu ar fi fost într-adevăr ceea ce pretindea - modelul politicianului modern, un ideal greu de atins se pare, şi care s-a risipit şi în ochii românilor imediat după primul tur.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 06 Jan, 2010 12:04 Se pare ca un "rechin" politic este ranit,iar apropiatii sai doresc sa-l devoreze.
  • Apa de ploaie 31 Dec, 2009 11:14 Cam asta a aratat ca este Antonescu. Un asa zis politician care in afara de chiul, aroganta si lipsa totala de bun simt nu a aratat mare lucru. Fiti atenti la discurile lui. Sunt pline de generalitati, de principii de aiureli care amintesc de socialismul utopic. Dar Antonescu nu spune nimic concret. Nici nu are ce. Un pierde vara cocotat in fruntea unui partid de doi lei.
  • Adriana 19 Dec, 2009 12:34 Cand se intampla lucruri ciudate pe care nu le intelegeti cred ca ar fi bine sa va documentati mai bine. Daca tot ati ales sa fiti ziaristi, cred ca o privire critica si exigenta asupra intregului v-ar ajuta sa gresiti mai putin. Sa crezi ca cineva de pe locul trei in alegeri, doar din orgoliu actioneaza, mai ales cand pare logic si consecvent, mi se pare ca nu va obositi nici macar sa cititi toate luarile de pozitie ale acelei persoane, mai ales cand sustine ca el, sau un independent(deci nu el personal) ar putea sa fie intr-o functie.Poate este greu sa vedeti unde se afla adevaratele caracter, dar...mai incercati.
  • HASOTI 15 Dec, 2009 17:43 BAIATUL ASTA ESTE CAM CIUDAT. EU VREAU MINISTERUL REPRESALIILOR
  • mircea 15 Dec, 2009 12:53 Domnisoara, Am citit si recitit editorialul d-voastra si nu pot decat sa trag niste concluzii (asta nu inainte de mentiona ca NU sunt membru al vreunui partid politic, nu am fost membru PCR si nu sunt vreun nostalgic). Randurile d-voastra dovedeste o superficialitate pe care doar varsta si aroganta jurnalistilor tineri care cred ca se pricep la toate o dau. Nu ati inteles nimic din politica, din pacate. Antonescu este, intr-adevar, ALTFEL,. dar iti trebuie putina viziune pentru a observa. Stiti cum se spune? Tineti dusmanii cat mai aproape, pentru a le observa miscarile si pentru a preintampina tradarile. Asta vrea Crin. Sa il tine sub observatie pe Basescu si sa struneasca Guvernul (care va fi, cel mai probabil, preponderent portocaliu). E simplu sa arunci cu pietre de pe margine si, dn pacate, Opozitia noastra a facut ani de zile acest lucru. Crin vrea altceva, si cred ca exact de acest lucru avem nevoie. Sper ca ati inteles punctul meu de vedere si nu il veti intelege gresit. Cu stima, raman acelasi fidel cititor. Mircea
  • Redactor sef 15 Dec, 2009 10:19 Va rog sa veniti cu propuneri. Astept pe adresa mea de e-mail. Ori pe a redactiei. Va multumesc.
  • redivivus 15 Dec, 2009 05:29 Profit de ocazie pentru a ruga redactia sa se gandeasca la schimbarea sistemului de postare a comentariilor.
  • redivivus 15 Dec, 2009 05:21 Patima guvernarii,dorinta de putere determina recurgerea la orice mijloace,la orice acte de domeniul alienatiei mintale.Indivizii de teapa lui Antonescu,Fenechiu,Orban n-au ce face cu cavalerismul,ideea si sinceritatea.Politica lor este infamia.Au ticalosit tara,au dizolvat cinstea,au corupt politica.S-au transformat in agenti de dizolvare nationala.Antonescu,crinul mortuar depus la capataiul lui Geoana,si-a format echipa de "tratative"demonstrand aceeasi miopie si lipsa de maturitate politica.Figurantul liberal pune conditii sinucigase pentru el si PNL.Un liberal de talia lui Orban si Fenechiu,e vorba de unul Ion Popa,a declarat ca Basescu este un exponent al stalinismului si al marxim-leninismului care a incercat timp de patru ani sa dea jos Guvernul Tariceanu.Liberalii au renuntat la sloganurile despre cinste,bun-simt,etc si au inventat o noua problema:"partidul-stat" despre care ar merita sa se scrie un editorial.Parlamentul actual,partidele politice, seamana azi,mai mult ca oricand cu grajdurile lui Augias.Ele trebuie curatate,dar apa Dambovitei este prea mica.Nici Dunarea n-are atata apa pentru a curata murdaria adunata in 20 de ani.Sa vedem ce va face Hercule.