Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre şi frica de Făgădău

ro

07 Sep, 2011 00:00 3187 Marime text
corina_samoila_1.jpgPână la plecarea lui Nemirschi la Ministerul Mediului, Decebal Făgădău era cunoscut doar ca băiatul acela cuminte care conducea Delfinariul.

Mereu amabil, desprins parcă din lumea politică şi din gaşca pesedistă, viceprimarul de acum a lăsat mereu o impresie bună. „Roboţelul" lui Mazăre îşi face treaba. Trebuie să recunoaştem că nimeni nu l-a creditat şi că toată lumea a crezut că nu va face faţă pe funcţia lui Nemirschi, văzut ca „Atlas-ul" Primăriei, cu un edil dansator şi un coleg viceprimar... gudurător, partener de distracţii al şefului. Dar iată că timpul ne-a contrazis. Da, este adevărat, Făgădău este legat şi din alte puncte de vedere de „gaşca Mazăre": tatăl său este contabil pe la Flora şi Five-Holding, iar pe soţia sa o găseam prin conducerea Pozimed-ului. Cu toate acestea, a ştiut mereu să arate că nu este ca Mazăre şi ca Gabi Stan. Şi nu spun asta din vreo admiraţie ascunsă, ci ţinând cont de ce aud de la oameni, de la patroni de firme, de la investitorii Constanţei. Mazăre nu mai prezintă interes, nu mai are credibilitate, i-a scârbit pe toţi. Deja şi cei pe care lumea îi credea prietenii săi îl reneagă. Gabi Stan a fost mereu cantitate neglijabilă. Însă acum aud: „Decebal este un băiat foarte bun, foarte deştept. Din păcate nu are coloană vertebrală. Cum îi spune Mazăre ceva... Dar el a încercat să fie corect, să facă ce trebuie". Eu cred sincer că lui Mazăre îi este frică de Făgădău. Că puşi faţă în faţă într-o competiţie electorală corectă, viceprimarul ar câştiga la scor. De ce? Simplu... Pare nepătat. Nu spun că este, nu susţin că e curat ca lacrima. Dar măcar a păstrat partea umană a politicianului. Măcar ştie ce vorbeşte, poate explica exact cu ce se ocupă la serviciu, spre deosebire de alţii. Zvonul candidaturii lui Făgădău a început să circule cu ceva vreme în urmă, spunându-se că acesta este urmaşul lui Mazăre la Primărie, aşa cum se făcuse planul pentru Nemirschi, compromis după plecarea la Bucureşti. Repet, lui Mazăre îi este frică. Lui, iubitorului de „zâne" blonde, îi e teamă de unul care, cu un zâmbet ruşinat pe buze, spune că va fi văzut la braţ cu o singură femeie, care are două tăieturi, de la operaţiile de cezariană. Femeia care i-a dăruit doi copii. Poate că totuşi Constanţa mai are nevoie şi de normalitate...

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mariana 19 Sep, 2011 14:54 Si eu am fost colega la facultate cu dansul(am terminat de acum 11 ani )dar ca si om este la fel de amabil ca si atunci nu este schimbat datorita functiei si atipic generatiei actuale de politicieni.Subscriu opiniei Luminitei . Felicitari Decebal !
  • Luminita 08 Sep, 2011 08:20 Am fost colega cu Decebal Fagadau la masterat.Pe vremea aceea nu era viceprimar,eram simpli colegi dar m-a impresionat cu principiile clare si de neclintit despre socialism.Sunt convinsa ca nu a intrat in PSD pentru Mazare,astea sunt principiile lui.Eu cred ca este omul care sa gaseasca solutii si sa ia decizii corecte si mai cred ca in functia de viceprimar si-a facut treaba.Daca avem pretentia ca un viceprimar sa sara la gatul celor alesi prin majoritate de populatia Constantei, atunci da Fagadau nu corespunde,are prea mult respect pentru propria persoana si pentru cei din jur ca sa o faca. Deci hai sa incercam sa nu mai bagam toti politicienii in aceeasi oala .
  • OLGA 07 Sep, 2011 13:29 IN CAT TIMP APARE COMENTARIUL SAU CE NU PLACE NU APARE NU ???
  • OLGA 07 Sep, 2011 13:17 CRED CA MARE DREPTATE AI ----:UN FATARNIC ,GOLAN,HOT,PUSLAMA SI UN PARVENIT , CUM A AJUNS SA STEA IN CASA IN CARE STA CU MAMAICA ??? DE LA TATAIA CEAUSESCU NU ??? ACUM SI EL SI BASESCU IL SCUIPA MAI BUNE S-AR DUCE LA CIMITIR SI I-AR PUNE O LUMANARE .PE CURAND POATE LA POARTA ALBA SI CU AVERILE CONFISCATE .
  • ----- 07 Sep, 2011 08:55 spectator adica acreditati ideea ca aceasta persoana stearsa,fara opinii radicale poate fi primar model?ca face declaratii frumoase despre alcov si ca pare cinstit? s-a remarcat ca OMUL cu FARASUL si MATURICA adunand sau acoperind mizeriile gastii.NU CUMVA ESTE PARTAS PRIN ACCEPTAREA TACITA A SITUATIEI?