Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare scoate coltii

ro

24 Nov, 2009 02:02 2055 Marime text
mihaela_editorial.jpgPână ieri, auzisem de ziarişti cărora, din motive mai mult sau mai puţin obiective, nu li se permitea accesul la diverse conferinţe de presă sau acţiuni organizate de politicieni şi chiar instituţii de stat. Probabil, doar aşa consideră unii că-şi pot dovedi puterea...

Ieri, însă, am fost protagonista unei situaţii similare. O conferinţă de presă a tandemului Mazăre-Constantinescu a fost anunţată pe ultima sută de metri, la sediul organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. Ca orice ziarist, nu puteam rata ocazia de a afla care sunt concluziile celor doi lideri în urma scrutinului prezidenţial de duminică. Şi asta, cu atât mai mult cu cât candidatul PSD, Mircea Geoană, a pierdut la nivelul judeţului Constanţa, în condiţiile în care social-democraţii deţin majoritatea primăriilor, precum şi conducerea consiliului judeţean.

Dar, n-a fost posibil. Ajunşi la sediul PSD Constanţa, împreună cu fotoreporterul şi o colegă de la cotidianul local Cuget Liber, am „îndrăznit" să intrăm. Deşi am participat la nenumărate conferinţe ale celor doi lideri PSD, aseară nu am fost bineveniţi. La indicaţiile telefonice ale unei „secretare a partidului", un nene postat la intrare ne-a anunţat: „Cuget şi ZIUA nu aveţi voie să intraţi". Ok, am făcut stânga-mprejur şi am plecat. Dar, nu pot să nu mă întreb de ce se acţionează aşa. Răspunsul mi l-am dat singură, era cât se poate de logic. Un reprezentant al unui ziar care şi-a „permis" să scormonească pe unde nu trebuia, să evidenţieze greşelile, tertipurile şi afacerile liderilor PSD şi ale apropiaţilor lor nu putea fi binevenit. Cum, să se „bucure" de eşecul PSD la mal de mare!?

Însă, în fapt, gestul celor de la PSD Constanţa s-a dorit a fi un soi de avertisment. Convinşi că Mircea Geoană va câştiga prezidenţialele în turul II... şi asta doar mizând pe votul negativ, nu pe meritele deosebite ale candidatului PSD sau pe puterea sa de convingere, Mazăre şi Constantinescu încep să scoată colţii în faţa celor incomozi, a celor care i-au şicanat mai mult sau mai puţin. Terenul deja se pregăteşte. Deodată, cei doi au anunţat că vor un guvern PSD-PNL, îl acceptă ca premier pe Johannis pentru că ar fi un Mazăre II la capitolul realizări. Altfel spus, sunt dispuşi să fie de acord cu orice, numai să revină la masa puterii. Şi aşa, PSD Constanţa ne va demonstra cum e să trăieşti în Republica Mazăre... Se pare că deja au început să ne arate. Cine va fi cu ei va fi primit, eventual, răsplătit pe măsură, cine nu, va fi dat deoparte, marginalizat şi de ce nu înjosit... ca să simtă cum e să nu stai sluj. Păcat că se recurge la aşa ceva. Într-o democraţie reală e drept că minoritatea se supune majorităţii, dar nu i se bagă pumnul în gură şi nu i se interzic opiniile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 24 Nov, 2009 20:22 Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Partidul de stanga,PSD, aliat cu cel de dreapta,PNL, vor sa faca un guvern si vor sa functioneze normal ??? IMPOSIBIL !!!
  • CORLEONE 24 Nov, 2009 15:03 Aloooo....cum adica Johanis un fel de Mazare II ...voi ati vazut cum arata orasul Sibiu si centrul vechi al orasului....nu exista termen de comparatie intre Sibiu si Constanta ...!!!! In Sibiu totul este facut cu cap de neamt, pe cand la Constanta totul e facut in bataie de joc...de catre tovarasii de partid pentru tovarasii de partid... Zona din Peninsula arata sub orice critica....focar de infectie ...raiul infractorilor...oricand te poti trezi cu o caramida in cap, cazuta din cladirile aflate intr-o avansata stare de degradare . Asa ca, nu o sa faca Mazare la Constanta, ce a facut Johannis la Sibiu, nici in 5 mandate de primar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • un alegator 24 Nov, 2009 11:00 Daca iese Geoana ,nu mai avem voie nimic nici noi,cetatenii.Mazare se invioreaza si face el ce vrea FARA FRICA ,si FARA NUMAR !
  • Anonim 24 Nov, 2009 10:10 Felicitari pentru articol Mihaela!Daca va iesi PSD pe 6 decembrie asa va fi la nivel national chestia asta... pacat....