Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta - patria nisipurilor miscatoare

ro

06 Aug, 2009 01:53 1658 Marime text

corina_samoila_1.jpgÎn ultima vreme ne zguduim din ce în ce mai tare. Ba o prezentare de modă a primarului Radu Mazăre, ba o ceartă cu ANI, ba o dezlănţuire a pământului.

Deja am devenit mai rău ca Japonia la capitolul seisme. Numai că, spre deosebire de niponi, cutremurele noastre ţin mai mult de politică şi de mass-media. Păi cum să nu sară presa ca arsă, atât timp cât Mazăre ne dă de scris mai abitir ca Michael Jackson?! Abia scăpase de ANI care îi verifica averea şi maşinile, abia se stinsese puţin scandalul legat de parada de modă în cadrul căreia se îmbrăcase cu uniforma armatei naziste şi, hop-ţop, a apărut scandalul legat de Nisipuri. Adevărul este că poate societatea în cauză nu vă sună cunoscută. Dar, în fapt, este un pion destul de important în economia situaţiei primarului Radu Mazăre. Până la un moment dat, edilul a fost unicul acţionar al Nisipurilor în care se afundă acum. Potrivit Monitorului Oficial, prin 2003 i-a luat cu el în firmă pe Miţu şi Sandu (fraţii), pe Victoria (mama) şi pe Gabi Stan (eternul său companion). Mazăre jură că nu fură şi că nu a fost vreodată administratorul Nisipurilor, că, vezi Doamne, a greşit ORC-ul şi că nici gând ca acuzele ANI să fie reale. Că i-au căutat chiloţii din 2003 (ar fi tragic fost dacă i-ar fi găsit) şi că Agenţia s-a grăbit ca fata mare. Şi ca orice fată mare din vremurile noastre, şi ANIca noastră tot spre un baştan a întors ochişorii şi căpşorul de fecioară. Bun, povestea a fost lămurită, după părerea lui Mazăre. Nu ne-a spus cum ORC-ul i-a dat actele care să-i dovedească spusele într-o asemenea grabă. A uitat să precizeze cum de n-a ştiut „eroarea materială" până acum (din 1998). Probabil că a omis să ne spună că unul dintre motivele pentru care ANI s-a asmuţit tocmai asupra Nisipurilor este pentru că numele societăţii apare şi în dosarul retrocedărilor de terenuri. Ce nu-mi este mie clar (şi poate că mă va lămuri domnul Mazăre la un moment dat) este dacă vila de pe malul lacului Siutghiol, cea în care locuieşte, are vreo legătură cu societatea Nisipuri. Subliniez: nu fac nicio afirmaţie, pun doar o întrebare. Să vă explic de ce mă întreb. În revista Q Magazine din 10 februarie 2008, Mazăre spune că stă cu chirie, într-o cameră a unei vile de pe malul lacului, în Mamaia. Despre casă spune că aparţine unei firme cipriote la care a avut şi el acţiuni, dar le-a vândut. „Ea deţine tot clubul nautic de acolo", explică edilul. Nu trebuie să uităm că Nisipurile noastre au sediul, potrivit aceluiaşi Registru al Comerţului, în „zona Melody, pe malul lacului Siutghiol" (aţi mai auzit de firmă cu sediul într-o... zonă?!). Ce coincidenţă! Acolo stă Mazăre. Dar, să revenim. Dacă tot vorbim de zone, trebuie să mai amintim ceva: „Terenul în suprafaţă de 8.307,78 mp, situat în zona Căpităniei Vila Marina, pe malul lacului Siutghiol, care a ajuns în proprietatea familiei Mazăre (primarul, mama şi fratele)" - spune un comunicat trimis de DNA anul trecut. Oare este vorba despre aceeaşi vilă, în aceeaşi zonă?! Eu una n-am reuşit să mă lămuresc. Dar poate este tot o eroare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 08 Aug, 2009 01:56 CONSTANTA, orasul vacantelor de vara,a distractiei,a relaxarii,devine un "camp de lupte politice" ,cauza fiind, invidia unor membrii din partidul liberal perfid.
  • surmelis argentina pusa 06 Aug, 2009 19:07 D-na ziarista ,Corina Samoila,iar va legati de primarul constatean! Cand ne faceti bucuria sa vizitati orasul HARSOVA ,sa vedeti cu ochii dumneavoastra cladirea din str.Carsium nr. 34 nefinalizata de cand d-l TARICEANU a "rasturnat carul cu bani" in acest orasel si nu s-a terminat nimic.Mai sunt nefinalizate: AZILUL DE BATRANI , o gradinita de copii in cartierul "VAROS" si CENTRUL DE ZI PENTRU COPII pe marginea unei prapastii de pe malul Dunarii.Scoala veche in care s-a bagat deja aproape trei miliarde de lei vechi pentru tot felul de proiecte.Sa vedeti o biserica zugravita in exterior,numai in partea din fata,ca pe cea din spate n-o vede nimeni.Sa vedeti apartamentele sociale a caror viitori chiriasi sunt obligati sa plateasca trei milioane de lei vechi pentru a le trage curentul electric in apartamente,de la usa blocului,desi este obligatia primariei.Sa vedeti "faleza" de pe malul Dunarii.Sa vedeti ce muzeu mic avem .Sa vedeti santierele din zona industriala ,ruginite.Sa vedeti zona istorica care are nevoie de bani mai multi,nu numai pentru plata salariilor angajatilor.