Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine l-ar primi pe Hasotti?

ro

11 Mar, 2010 04:25 2261 Marime text
emilian_editorial.jpgSâmbătă după-amiază, după separarea apelor în PNL, a fost lansat zvonul că senatorul Puiu Haşotti şi deputatul Mihai Lupu ar pleca din partid. Personal, nu am crezut. Ca zvon de presă, l-am lăsat să intre pe ediţia online. Dar, repet: nu am crezut o iotă.

Şi am să justific de ce nu am crezut. Dacă pentru Mihai Lupu, zvonul că ar merge într-o altă direcţie decât partidul unde s-a consacrat ar putea să se întâmple, este posibil. Deşi nici aici nu cred. Lupu este un politician tânăr. Nu a arătat că ar fi alături de puterea locală. Lupu nu a fost văzut niciodată în preajma echipei Mazăre. Nu este cunoscut ca făcând parte din anturajul acestuia şi nu îl văd de ce ar pleca. Deşi este posibil să poată pleca şi ar găsi unde. Dar, senatorul Haşotti constituie o problemă. Nimeni nu l-ar lua. Păi de ce? Ne-am pune întrebarea. Fiindcă este în vârstă. Pe urmă, nu cred că ar pleca doar ca simplu membru al unui alt partid. Nu, pentru că senatorului îi trebuie funcţie în partid. Dar şi garanţia că va ajunge în parlamentul României. Mai este o problemă. Şi acum îi înţeleg supărarea senatorului. El spune că elemente destabilizatoare vor să bage râca în PNL. În acest sens arată cu degetul spre PD-L. De parcă PD-L-ul nu ar avea acum altă treabă decât să sfarme liberalismul local. Încât zici că PNL Constanţa ar fi cine ştie ce formaţiune puternică de tremură toată lumea când aude de el. Şi ai zice că doar auzind de Haşotti, Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre, ar îngheţa de frică. Nu îmi dau seama de ce senatorul liberal nu caută sursa zvonurilor chiar în partidul lui. De unde este foarte posibil să se fi lansat ideea cu plecarea sa. La mişto, cum se spune. El tot se uită peste gardul altuia. În ograda PNL nu.

Ceea ce nu mai înţelege Haşotti şi este foarte grav este altceva. El nu-şi poate îndepărta imaginea de om al echipei Mazăre. Care, chiar dacă mai lansează câte o fumigenă anti PSD, împotriva lui Mazăre nu spune nimic. De parcă ar fi din alt colţ al ţării, nu din municipiul şi judeţul Constanţa. Zici că nu are habar de ce se întâmplă aici. Pentru că de o ieşire anti Mazăre, desigur, cu dovezi şi cu eleganţă, că doar nu spune nimeni să fii violent în limbaj, nu îmi mai amintesc despre Haşotti de acum vreo şapte - opt ani, când a dispărut un camion de pământ de la intrarea în Constanţa despre care a zis odată că ar fi nu ştiu ce dovadă istorică a existenţei unei culturi pe acolo. Şi de-atunci, linişte. A, ba da. A mai avut unele declaraţii pro Mazăre. Unde a susţinut că el este pentru Constanţa. De parcă toţi ceilalţi erau nebuni şi se împotriveau proiectelor locale pe care doar senatorul le înţelegea corespunzător. A, dar să nu îşi imagineze cineva că ar fi primit cu braţele deschise la PSD Constanţa. Ce să facă acolo? Sunt destui care nu au niciun dram de putere. Senatorul liberal mai lipsea. Haşotti poate nu îşi mai aminteşte şi cum a ajuns în Senat. Îi aduc eu aminte: este unul din accidentele uninominalului. Şi-atunci, cine ar fi crezut că pleacă de la PNL? Şi asupra accidentului uninominalului voi reveni.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 19 Mar, 2010 11:46 Penelistul Puiu Hasotti ar trebui sa iasa la ”pensie” pe plan politic.
  • Scaraotchi 17 Mar, 2010 20:44 Cine sa-l primeasca? Iadul, cu cazanele cu smoala!
  • Bogdan T. 11 Mar, 2010 09:54 Domnule Hasoti lasa-ne sa construim un PNL puternic cum am inceput la Navodari. Domnul Jean Tucan o sa fie urmatorul senator de Navodari si Medgidia. Asa ca dute la independenti si sa ii lasi pe sefii nostri Dragomir si Tucan in pace
  • redivivus 11 Mar, 2010 09:29 Dl Emilian,delicat ca intotdeauna dar si prudent,isi face griji degeaba.Vreau sa punctez si eu cateva idei,fara sa pastrez o anumita ordine. Liberalismul local nu poate sa fie desfiintat deoarece acest proces a avut loc in momentul in care elita liberala din Constanta in frunte cu eminentul om politic si de stat,figura anodina de frizer cu mandolina,Iustian,felcerul ratat, a trecut cu armele boante si fara bagaje in PD.Relatia lui Hasotti cu PSD este fireasca,fiind aceeasi cu a celorlalti sefi de partide din Constanta.Si in PD-La exista si exista consemnul ca in campaniile electorale sa nu fie pomenit numele lui Mazare,cel care si-a facut suma bucurandu-se de sprijinul direct sau indirect al tuturor celor care se declara antipesedisti.Exceptie facand cei trei consilieri pedelisti exclusi,care potrivit acuzelor fac pe fata politica pesedista.Hasotti a facut o singura greseala,aceea ca n-a condus el grupul care a dezertat la PD.Dar mai are timp.Si-ar recapata aura de mare om politic,asa cum se pretinde ca este,daca,dupa o autocritica sanatoasa,ar trece cu toata organizatia din Constanta alaturi de PD-L.Va puteti imagina ce efecte ar avea o asmenea atitudine? Ar deveni eroul care pune bazele consolidarii reale ale "dreptei" in Romania.Oricum, peneleul lui Antonescu,Orban si Fenechiu nu are viitor.