Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capul sus! Nu fiti dezamagiti!

ro

21 Dec, 2009 01:32 1313 Marime text

manuela1_editorial.jpgHaideţi să ne lăsăm furaţi de magia sărbătorilor. Să uităm, pentru trei zile măcar, de grijile ce ne-au dat sudori reci peste an. Să nu mai criticăm şi să nu mai dăm voie să fim criticaţi. Să ne bucurăm de sărbătoarea Crăciunului, aşa cum făceam în copilărie.

Primul pas este să facem abstracţie de vremea urâtă de afară. Să uităm că ne-au îngheţat buricele degetelor şi am pierdut o oră încercând să dezgheţăm maşina, acoperită cu un strat de gheaţă de juma' de centimetru - un centimetru pe alocuri. Haideţi să uităm că primii colindători de anul acesta - cărora le-am deschis uşa cu speranţa în suflet că ne-a bătut la uşă un cor de copii îmbujoraţi - semănau mai mult a manelişti. Să trecem cu vederea faptul că anul acesta, cei dragi nu au mai avut bani de cadouri şi că, din cauza preţurilor exagerate, era cât p-aici să nu mai avem brad de Crăciun. Hai, capul sus, şi să privim încrezători că la anul o vom duce mai bine. Este în firea românului să fie optimist, deşi tot o vorbă românească spune, să pui răul înainte. Să uităm deci, că după ce ne-am plătit ratele, chiriile şi toate celelalte dări, am rămas cu şi mai puţini bani de buzunar decât ne-am fi aşteptat. Nu trebuie să fim dezamăgiţi de faptul că nu ne permitem o vacanţă. Pe criza asta trebuie să fim mulţumiţi că nu avem timp să ne luăm zile libere. Nu fiţi furioşi din cauza faptului că preţurile vă pun nervii la încercare, ori de câte ori, cu dioptrii sau fără, vă apropiaţi de standuri în căutarea unor cadouri pentru cei dragi. Dacă vă iubesc, ştiu că gestul contează. În plus, din ce am auzit pe la televizor, preţurile de acum vor fi mult depăşite de cele din lunile următoare... ianuarie, februarie.

Nu mai contează faptul că preotul v-a trecut pragul cu o viteză supersonică şi că n-aţi auzit din aşa-zisa slujbă decât „Naşterea Domnului", căci deh, „Time is money". Aţi reţinut esenţialul? Vedeţi! Asta contează. Şi nu fiţi supăraţi, de Bobotează va veni din nou, chiar dacă nu veţi avea timp nici să-l observaţi.

Vă pregătiţi de Revelion? Asta este cu siguranţă o realizare. Mai ales dacă vă permiteţi unul în afara pragului casei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 12 Jan, 2010 11:44 REDIVIVUS vede lumea si POLITICA prin prisma POEZIEI.De preferat ar fi sa vada POLITICA SI SOCIETATEA in care traieste prin prisma ADEVARULUI.
  • redivivus 21 Dec, 2009 05:33 Un îndemn util.Să fim optimişti.Peste cca 10 ani, mulţi işi vor aduce aminte cu emoţie de vremurile frumoase pe care le-au trăit cei de azi.Sa fim putin filozofi si sa urmam indemnul poetului care ne recomanda in vremuri de restrişte:"Sa ştii că dacă-ntamplator vei fi flamand,Sa nu te-arati bogatilor asa cum esti,Sa nu te-auda prietenii plangand,Sa nu-ntinzi mana dreapta sa cersesti Femeilor ce ti-au păpat avutul,Sa nu-ti compari prezentul cu trecutul,Sa nu blestemi...si sa nu faci Nimic mai mult decat ce face mutul:sa taci,sa taci...Si iar sa taci...".Cu nadejdea că tinerele ziariste nu vor neglija poezia cu ocazia sarbatorilor,urez ziarului si ziaristilor LA MULTI ANI,SARBATORI FERICITE si un AN NOU cu mai multe succese.P.S.Poate va veni cineva din partea ziarului la lansarea de carte si revista care va avea loc la Prefectura la ora 11.