Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul Mazare si teama de umilinta

ro

22 Feb, 2010 02:59 1930 Marime text
emilian_editorial.jpgCandidatul Radu Mazăre s-a prezentat la candidatură. La congres. Fără bască roşie, în uniformă kaki. Candidatul Radu Mazăre nu a mai candidat. Cu circ. Ca de obicei. Şi să nu creadă cineva că nu a candidat pentru că a ţinut neapărat să fie în tabăra lui Victor Ponta, ci de teamă că avea să piardă.

De fapt, aşa cum a păţit şi vânătorul Nicuşor Constantinescu. Sau aviatorul Nicu Moga. Care nu au mai ajuns vicepreşedinţi ai PSD în condiţiile în care s-a mers pe voturi, şi nu pe liste. Dar să revenim la candidatul Mazăre care şi-a trimis dosarul prin Nicuşor Constantinescu, când el făcea, sau cel puţin aşa zice, circ pe un car de samba.

După care a făcut şi la congres circ. Cum că el, Mazăre, este candidat şi că Geoană nu îi dă cuvântul. Iar, când i-a venit vremea să explice un proiect politic cu care va câştiga şefia PSD, şi-a adus aminte că nu va mai candida. Şi asta în ciuda faptului că pesediştii îl ştiu, după cum a spus chiar el. De unde îl ştiu pesediştii? Păi de când dansa samba cu braziliencele dar şi pentru că a construit o mie de locuinţe pentru tineri. „Mă ştiţi de când săream cu paraşuta de la 4.000 de metri, mă ştiţi de când făceam sporturi extreme, dar şi că administrez un oraş precum Constanţa. Mă ştiţi şi în uniformă militară, pentru că sunt într-un război cu poliţia politică a lui Băsescu, vă reprezint pe voi toţi cei cărora vă e frică să vorbiţi la telefoane să nu fiţi interceptaţi de dulăii lui Băsescu", a mai tunat Mazăre la congres.

Cu toate astea, Mazăre nu a spus nimic despre teama de a nu fi votat. Pentru că dacă ar fi intrat în lupta pentru conducerea PSD, este posibil, să fi avut surpriza să constante că este votat, aproape de toţi cei care alcătuiau delegaţia de la Constanţa. Şi ici-colo de alţi câţiva delegaţi de la alte organizaţii. Iar umilinţa ar fi fost mare. Cu consecinţe uriaşe pentru imaginea lui. Pentru că indiferent cât se supraapreciază, Mazăre nu face parte din gaşca de la Bucureşti. El este din provincie. Şi aşa va fi văzut cât va sta primar la Constanţa. În afară de asta, cei de la Bucureşti nu uită că Mazăre este perceput ca un traseist. Chiar dacă a trecut doar de la PD la independent şi apoi la PSD. Nicăieri, un traseist nu este bine perceput. În cazul acesta a ales varianta cedării voturilor lui Ponta. Şi a spălării imaginii personale. Doar că declinul PSD Constanţa este acum şi mai vizibil. Iar Mazăre nu a vrut să îl facă şi mai vizibil. Pentru că pe Mazăre îl doare de el. Nu de imaginea PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • flori 22 Feb, 2010 11:46 Il stim de cand sarea cu parasuta de la 4000 de metri;acum parasuta e plecata in italia! Cat depre administrarea unui oras precum Constanta,sa ne lase!Constanta e un oras mizer,incalecata de mazare si dulaii lui!De ce nu se tine de cuvant sa plece asa cum ne-a promis?
  • redivivus 22 Feb, 2010 05:58 Congresul si Iliescu ne-au convins ca PSD este un partid al arivistilor ,profitorilor, oportunistilor,al clientelei si grupurilor de interese,fara fibra activa,grobian si manelist,o adevarata coterie.Nici Marx n-a caracterizat asa de bine capitalismul.S-a scremut "muntele " si a nascut un soarece-pe Ponta.Ponta,produsul lui Iliescu si Nastase,a supt la ugerul coruptiei pesediste si a ajuns mare.Din declaratiile lui Ponta rezulta ca nu se va schimba nimic in PSD.El doreste sa-i tina pe langa el pe Iliescu,Nastase,Geoana, etc.De fapt ,respectivii il tin pe Ponta pe langa ei.Cine crede ca Ponta va putea hotara ceva fara aprobarea acestora,se inseala.A mai declarat ca doreste sa mute coruptia din sala Congresului la PD-L.Degeaba! PD-l are deja plinul facut.Multi i-au promis sprijinul lui Ponta,dar sa vedeti ce va face clientela in curand pentru a recupera cheltuielile Mitrea s-a remarcat ocupandu-se de imaginea partidului care se va imbunatati prin alegerea lui Ponta.Aiurea! PSD are o imagine atat de festelita incat nimeni n-o mai poate "repera".Geoana a devenitrevolutionar.Cheama la lupta pensionarii si bugetarii,facandu-se ca nu vede ce se intampla in Grecia unde politicianistii au au risipit banii imprumutati.In Grecia conduc acum socialistii.Referirea lui Geoana la scaunul presedintelui liber sa-l ocupe cine vrea,este antologica.A demonstrat ca tot timpul a avut scaun la fund nu la cap.Tot el ne-a informat ca in PSD se poate ajunge sus,fara sa faci nimic.Il credem,el fiind unul din aceasta categorie.Vanghelie a fost huiduit,drept urmare,a fost ales vicepresedinte.Mazare,nu merita comentat.A ramas acelasi golan parvenit care nu si-a scos cipilica din cap.Este emblematic pentru PSD.Sa retinem si declaratia lui Iliescu la final.El vre femei.Cine nu vrea?Mai ales ca spre deosebire de partid el are brant.Multumim din inima tov.Iliescu pentru partidul pe care l-ati creat si pentru felul in care ati pus bazele politicii in Romania.