Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul etnobotanicelor Palaz - Mazăre 1-0

ro

29 Jan, 2011 00:00 1988 Marime text
1_deschidere.jpgChiar dacă nu este convins că poate face ceva pentru interzicerea magazinelor "de vise", primarul Radu Mazăre s-a lăsat... înduplecat: va da o hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

Asta abia acum, la câteva luni bune după ce mai multe consilii locale din ţară şi din judeţ au adoptat astfel de hotărâri şi după ce prefectul Claudiu-Iorga Palaz a declarat război acestor magazine care comercializează substanţe periculoase pentru viaţa umană. Şi uite cum, după nenumărate insistenţe, Mazăre, mai mult chinuit decât convins, a promis că va face ceva: "Nu am nicio problemă. Dacă doriţi să facem o chestiune de imagine pot să votez, dar va fi inaplicabilă. Nu am nicio problemă, nu mă interesează. Dacă se vrea să se termine cu această porcărie a etnobotanicelor, se dă de către Guvern o ordonanţă care interzice vânzarea anumitor produse specifice. De ce nu pot să vând marijuana, cocaină?! Ceea ce fac autorităţile locale este fără fundament legal. Eu nu pot închide niciun magazin". Chiar dacă nu crede în această variantă, Mazăre a spus că în următoarea şedinţă a Consiliului Local va rezolva problema. Şi, pentru asta, îl va pune pe viceprimarul Decebal Făgădău să caute "cea mai rea hotărâre cu etnobotanice".

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz, unul dinte cei mai aprigi luptători împotriva magazinelor de vise s-a arătat mulţumit că, într-un final, şi Mazăre va face ceva. "Mă bucur că în sfârşit domnul primar a reacţionat. Cred că a şi votat pentru închiderea acestor magazine în sondajul publicat pe site-ul Prefecturii. Nu înţeleg de ce a luat iniţiativă aşa târziu, dar, ştiţi cum se spune, mai bine mai târziu decât niciodată", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Palaz a mai spus că nu este nevoie ca vicele Făgădău să caute "cea mai rea hotărârea cu etnobotanice", aşa cum a spus Mazăre, ci poate folosi modelul oferit de Prefectură în acest sens.

Potrivit unor date furnizate de Prefectura Constanţa, în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, au fost achitate amenzi în valoare de 106.450 de lei, iar amenzile transmise organului de executare silită pentru a fi puse în aplicare au o valoare de 188.700 de lei.

Instituţia prefectului a dat publicităţii şi lista societăţilor - magazine "de vise" care îşi mai desfăşoară activitatea în municipiul Constanţa:

S.C. PUFF STUFF SHOP - 4 puncte de lucru
- Bulevardul Mamaia 249
- Strada Dezrobirii 106, bl. IS 10, sc. C
- Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 6, bl. L56. sc. E
- Strada Ion Raţiu 5A

S.C. WDD WHOLESALE GREEN - 3 puncte de lucru

- Strada Soveja 77
- Bulevardul Tomis 144, bl. TD3B
- Strada Frunzelor 24


S.C. BLOW STUFF - 1 punct de lucru

- Strada I.L. Caragiale 57, bl. G1, sc. B

S.C. ONASIS MARIA SRL - 1 punct de lucru

- Bulevardul Mamaia 246

S.C. SPECIAL TRIP SRL - 2 puncte de lucru

- Strada AS Marcovici 9
- Şoseaua Mangaliei 71

S.C. SLOW TECH SRL - 1 punct de lucru

- Şoseaua Mangaliei 139

S.C. ABSOLUT EXPERIENCE CONSTRUCT SRL - 1 punct de lucru

- Strada Ştefan cel Mare 2

S.C. SAV-COS CREDIT SRL - 1 punct de lucru

- Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 9, bl. C23, bl. M1

S.C. SMART SHOP PLANT SRL - 1 punct de lucru

- Bulevardul Tomis nr. 299, bl. 3B

S.C. DOVESEI SRL - 1 punct de lucru

- Strada Răchitaşi 92

S.C. RAINBOW SRL - 1 punct de lucru

- Bulevardul Mamaia 161

Întreprinderea individuală GHERGHE CLAUDIU - 1 punct de lucru

-Bulevardul Mamaia 35

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mache 03 Feb, 2011 10:38 palaz e un taran pe care nu il intereseaza magazinele de vise...el vrea razboi sa castige audienta pentru functia de presedinte cjc....ca sa fure mai mult pentru el si numai pentru el...nu puneti botu oameni buni la palaz e o javra fara pereche si face totul numai ptr el...verificati terenurile de pe numele tatalui cum au fost luate..iti vine randu pitic prost