Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor incalca Statutul PSD

ro

19 Aug, 2009 01:46 1827 Marime text

deschidere.jpgÎn războiul propriu pornit cu ziarul ZIUA de Constanţa, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa îi ameninţă pe primarii nesupuşi cu sancţiuni, conform Statutului PSD, zice el # Însă, în ce priveşte hotărârea luată, primarii nici măcar nu au fost consultaţi, aşa cum prevede Statutul

Adresa prin care Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, ne interzice în judeţ face trimitere la Statutul PSD. Acesta este documentul de care se prevalează şeful administraţiei judeţene, pentru a inventa hotărâri de partid în scop personal.

După ce la art. 1, Hotărârea nr. 9/31.07.2009, adoptată de Comitetul Executiv al PSD şi semnată de Nicuşor Constantinescu, le interzice primarilor să încheie contracte de publicitate sau promovare cu ZIUA de Constanţa, la art. 2 al documentului se face referire la Statutul PSD. „În caz contrar, toţi cei care se fac vinovaţi de încălcarea prezentei hotărâri vor fi puşi în discuţia Comitetului Executiv al Consiliului Organizaţiei Judeţene PSD şi vor fi sancţionaţi conform prevederilor Statutului PSD", se arată la art. 2. De asemenea, în preambulul hotărârii se precizează că hotărârea a fost adoptată ca urmare a analizei efectuate de către Comitetul Executiv.

Primarii nu au participat la şedinţă

Toate bune şi frumoase, însă hotărârea a fost luată cu încălcarea Statului PSD, adică tocmai a documentului pe care-l vântură Constantinescu atunci când îi ameninţă pe primari cu sancţiuni. Adică, în Secţiunea a II-a a Statutului PSD, intitulată sugestiv „Drepturile membrilor", la art. 9, alin. 8, se precizează faptul că membrii PSD au dreptul să participe la şedinţele în care se discută problemele legate de activitatea şi persoana lor. Pentru a afla dacă primarii - aleşi PSD, deci membri PSD - au participat sau au fost măcar invitaţi la şedinţa din 31.07.2009, în cadrul căreia li s-a interzis să încheie contracte de publicitate cu ziarul ZIUA de Constanţa sau li s-a învederat să rezilieze aceste documente dacă ele există, i-am contactat pe primari. Toţi primarii PSD pe care

i-am contactat ne-au declarat că nici nu au participat şi nici nu au fost invitaţi măcar la şedinţa din 31 iulie. Aşadar, aleşilor PSD - primarilor - li s-a încălcat dreptul de a participa la şedinţa în care s-a luat în discuţie un element din activitatea lor: promovarea. Şi s-a încălcat acest drept cu aceeaşi nonşalanţă cu care pesedistul Nicuşor Constantinescu invocă Statutul PSD.

PSD Constanţa promovat, nu denigrat, de ZIUA de Constanţa

Trebuie precizat faptul că această „campanie denigratoare promovată permanent de către publicaţia ziarului ZIUA de Constanţa" (pleonasmul publicaţia ziarului aparţine celui care a formulat hotărârea) la adresa organizaţiei judeţene Constanţa a PSD nu există. Acest lucru poate fi lesne dovedit de articolele prin care a fost promovată activitatea unei serii întregi de social-democraţi, membri reprezentativi ai organizaţiei. Printre aceştia se numără: senatorul Nicolae Moga, deputatul Antonella Marinescu, senatorul Alexandru Mazăre - fratele primarului Radu Mazăre, preşedintele PSD Constanţa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, participant la Campionatul Mondial de Table, prefectul Tit-Liviu Brăiloiu. În mod evident, hotărârea emisă de organul executiv al conducerii organizaţiei judeţene a PSD Constanţa şi diseminată la nivelul întregului judeţ, prin trimiterea ei către primarii PSD, are la bază materialele la adresa modului în care conducerea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Constanţa - Nicuşor Constantinescu, respectiv Radu Mazăre - atribuie contractele de achiziţii. În mod clar, liderii PSD Constanţa sunt deranjaţi de faptul că ediţia locală a ziarului ZIUA a dezvăluit, de fiecare dată, faptul că firmele care au câştigat bani grei din aceste contracte aparţin, de cele mai multe ori, partenerilor de afaceri ai celor doi pesedişti. Mai mult decât atât, conducerea pesedistă constănţeană - care face tot ce îi stă în putinţă să caute metode noi de a pune căluşul în gură presei care scoate la lumină fapte, la care omul obişnuit nu are acces de regulă - nu se poate plânge de o campanie denigratoare, atâta vreme cât ZIUA de Constanţa a publicat materiale care în mod sigur i-au gâdilat orgoliul celui care semnează astăzi împotriva cotidianului. Două exemple care îmi vin acum în minte: „Constantinescu şi Murgeanu au bătut palma pentru Constanţa", „Nicuşor Constantinescu - cel mai iubit român" ş.a.

nicusor_constantinescu_2.jpgEpisodul „Intersecţia" - remember

În schimb, ZIUA de Constanţa a scris frecvent despre cei care fac deservicii organizaţiei judeţene PSD şi nu împotriva ei. Că printre aceştia s-a numărat şi cel care a semnat hotărârea din 31 iulie nu este, iarăşi, vina noastră. Un exemplu concret, care l-a făcut cunoscut la nivel naţional pe Nicuşor Constantinescu, este episodul „Intersecţia", al cărui protagonist este. Deşi este imposibil ca cineva să nu îşi mai aducă aminte despre ce este vorba, reamintim că Nicuşor Constantinescu a fost găsit dormind în intersecţie la Capitol. A fost suspectat la vremea respectivă că se afla în stare de ebrietate, însă acest lucru nu a putut fi demonstrat, întrucât poliţiştii au acţionat preferenţial şi nu i-au pus fiola.

Nicuşor, sub „fustele" PSD

Prin hotărârea adoptată pe 31 iulie, Constantinescu se ceartă de fapt cu primarii, cu Statutul PSD în mână. Comportamentul este similar cu al unui copil care fuge cu pâra la mămică atunci când ceilalţi copii, mai ghiduşi din fire, râd de el. Practic, Nicuşor fuge şi se ascunde sub poalele PSD, fără să îşi dea seama că, de fapt, şi le pune în cap. Aşadar, din „Locomotiva PSD", aşa cum s-au autointitulat liderii PSD Constanţa, după alegerile locale din 2008, au ajuns acum să se refugieze sub umbrela PSD pentru a se feri de criticile unui ziar.

În ceea ce-i priveşte pe primarii PSD, sancţiunile pe care le flutură Nicuşor Constantinescu în adresa cu iz de ameninţare pe care le-a trimis-o nu îi pot afecta cu nimic. Cea mai dură dintre sancţiuni este excluderea, caz în care, conform Legii aleşilor locali, un primar nu îşi poate pierde mandatul. Reamintim tuturor, pe această cale, că primarii au fost aleşi de comunităţile locale, de oameni, şi nu au fost numiţi de PSD şi nici de Nicuşor Constantinescu, care pare să confunde aceste noţiuni.

{mos_ri:Nicusor Constantinescu,PSD}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Menumorud 19 Aug, 2009 21:10 Porcusorul "nerozaliu" asteapta deznotamantul, adica "ignatul".