Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean da 2,2 milioane euro pentru publicitate

ro

28 Sep, 2009 02:12 2113 Marime text

deschidere.jpgSe pregăteşte o nouă licitaţie pentru TV Neptun?!

Consiliul Judeţean Constanţa pune la bătaie suma pentru un post local/regional, în următorii patru ani

În plin scandal referitor la contractele de achiziţii publice legate de contractele de publicitate atribuite de municipalitate firmei SOTI Cable Neptun SRL, prietenul şi partenerul primarului Mazăre, Nicuşor Constantinescu, pregăteşte şi el o danie către un „post local/regional cu acoperire naţională".

Pe Nicuşor Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa, nu îl sperie scandalul în care este implicat amicul său, Radu Mazăre, care şi-a pus în cap Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi şi Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, după ce Primăria a acordat, în 2009, două contracte de publicitate SC SOTI Cable Netun SRL - firma partenerilor lor de afaceri. Consiliul Judeţean Constanţa pregăteşte atribuirea unui contract fabulos unui „post local/regional cu acoperire naţională", potrivit anunţului de participare nr. 87141/25.09.2009, publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Cerinţele din SEAP se potrivesc mănuşă TV Neptun

Aşadar, descrierea se potriveşte mănuşă postului TV Neptun, prin urmare, nu ne-ar mira deloc ca SC SOTI Cable Neptun să câştige licitaţia. Mai mult decât atât, eventualilor participanţi li se cere ca experienţă similară minimă un contract încheiat şi executat în ultimii trei ani, cu valoare minimă de 250.000 euro, ceea ce este o nouă cerinţă pe care TV Neptun o poate bifa fără probleme.

Ceea ce uimeşte este suma impresionată a contractului. Valoarea estimată de CJC pentru contractul de „Servicii de informare şi promovare a instituţiei pe canale TV" este de nu mai puţin de 1.872.000 euro fără TVA, adică de peste 2,2 milioane euro. Contractul vizează o durată de 48 de luni, adică de patru ani. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 10 noiembrie 2009, începând cu ora 13.00, la sediul CJC.

licitatie_cjc_nicusor_constantinescu.jpgConstantinescu a sărit în apărarea SC SOTI Cable Neptun

Mai mult decât atât, Nicuşor Constantinescu a făcut chiar pe avocatul primarului şi al SC SOTI Cable Neptun într-o emisiune televizată. În cadrul intervenţiei sale, în cadrul emisiunii „Realitatea te priveşte", difuzată în direct, pe 13 august, de către Realitatea TV, Nicuşor Constantinescu a pledat cauza Primăriei Constanţa şi a contractelor de publicitate cu partenerii săi de afaceri şi, totodată, ai primarului Mazăre. La un moment dat, Constantinescu a afirmat: „Eu, ca reprezentant al PSD-ului şi ca preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, vă spun că atât contractul pe care l-a făcut ministrul Nemirschi, cât şi contractul pe care l-a făcut primarul Mazăre sunt absolut legale şi, după părerea mea, în criza asta economică în care dumneavoastră... (...) Dumneavoastră, televiziunile, trăiţi din reclamă şi publicitate. Dumneavoastră, în criza economică în care suntem, dacă nu aveţi nici publicitate de la firmele private, nici de la primării, ce faceţi? Plecaţi acasă. Şi-aşa e restructurarea făcută... Este vreo vină că faci prin licitaţie publică?!".

Televiziunea partenerilor lor de afaceri

De precizat că din acţionariatul companiei căreia primăria condusă de Mazăre i-a pompat în conturi, numai în 2009, peste 800.000 euro a făcut parte, la înfiinţarea ei, şi primarul Radu Mazăre. Până în 2004, funcţia de director al postului a fost deţinută chiar de fratele primarului. În prezent, primarul Mazăre nu apare în acţionariatul companiei şi nici în cel al firmelor care deţin părţi sociale în SOTI Cable Neptun, firma care administrează postul de televiziune TV Neptun. În prezent, Mazăre şi Constantinescu, alături de Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog - patronii SOTI Cable Neptun, sunt parteneri de afaceri în Conpress Group, SC Xenoti (Hotel Flora) şi Sigma Trading.

{mos_ri:CJC,TV Neptun}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • avo 28 Sep, 2009 23:32 ptr.publicitate aveti milioane de euro,dar ptr.aeroport nu aveti,ca doar sunteti actionari,nu? rusineeeee.
  • fara nume 28 Sep, 2009 19:49 Pai este atata vreme cat nu putem beneficia de informatii decente si importante.
  • bre 28 Sep, 2009 13:38 pt ce are nevoie CJ de reclama? dar primaria Constanta? poate doar sa mai dea bani unora pe degeaba, ca nu se mai scot din imobiliare.
  • surmelis argentina pusa 28 Sep, 2009 12:47 Subiectul ,televiziunilor Constantene ,este mereu un subiect de discutie aprinsa.
  • fara nume 28 Sep, 2009 10:48 Eu vad altfel problema: TV Neptunul este singura televiziune care acopera tot judetul. Eu nu de ce nu se pot canaliza eforturile pentru deschiderea a cel putin inca o televiziune ssau chiar doua care sa acopere tot judetul Constanta. Astfel nu vom fi nevoiti sa ascultam doar ce ne baga pe gat TV Neptunul si gruparea Mazare. Asa daca nu exista decat o singura televiziune, normal ca nuai asta o sa castige banii de la CJC. Pe de alta parte, asta e o dovada ca se pot castiga bani si din presa(sa zicem TV). Numai ca trebuie sa si faci o televiziune si dupa aia sa castigi... PS: sa nu spuna cineva ca exista si alte TV-uri care acopera judetul! Studiourile teritoriale, de la care nu stie lumea cand se emite si ce...... nu se pot numi televiziuni..... Nici mizeria aia de CTV Constanta TV nu se poate numi televiziune. Asa ca pe marginea acestei teme se putea comenta daca existau mai multe televiziuni si Constantinescu "isi facea" licitatia pentru TV Neptun. Cat timp asta e singura de pe piata...... nu prea ar fi mult de comentat atat vreme cat nu face nimeni nimic in aceasta privinta, adica alta televiziune.
  • surmelis argentina pusa 28 Sep, 2009 10:09 Domnule "CONSTANTEAN" ,PUBLICITATEA este "MAMA" afacerilor. Fara publicitate ,nimeni nu stie ca te ocupi cu "x"sau "y" afaceri si te rog mult numai INSTIGA pe cei de varsta a treia la SCANDAL, deoarece nu ai DREPTATE.
  • constantean 28 Sep, 2009 07:54 Ne cred tampiti! intai a incercat mazarica acuma umflatul asta ,sa platim noi sa fie laudati ei, NU MAI VOTATI CU NESIMTITI!!! Informati si pe cei de varsta a III a , votantii lor