Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul PDL, despre operaţiunea "Rechizite electorale" Mihai Petre "Nicuşor aplică, în CJC, principiul statul sunt eu" (document)

ro

16 Nov, 2010 00:00 3029 Marime text
deschidere.jpgÎntr-o nouă scrisoare deschisă adresată lui Nicuşor Constantinescu, consilierul judeţean Mihai Petre prezice sfârşitul domniei social-democratului în fruntea CJC

Consilierul judeţean PDL Mihai Petre a reacţionat faţă de gestul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de a politiza programul de rechizite şcolare şi cel privind informatizarea învăţământului din mediul rural prin campania mascată pe care o practică "la pachet" cu derularea celor două acţiuni populiste.

Într-o nouă scrisoare deschisă, a patra, adresată şefului CJC, democrat-liberalul critică virulent atitudinea mai-marelui judeţului de a-şi face imagine prin derularea celor două programe alimentate din bani publici, prin aplicarea numelui său pe obiectele date în folosinţă elevilor. Cea de-a patra scrisoare a consilierului PDL către şeful CJC a avut ca punct de plecare materialul publicat în ediţia ZIUA Satelor de vineri, 12 noiembrie, în care se relatează despre practica lui Nicuşor Constantinescu de a se folosi de instrumentele pe care i le conferă funcţia publică pentru o campanie în nume propriu. "Fără a mă declara în vreun fel surprins, am luat act de acţiunea dumneavoastră de confiscare sub nume propriu şi denaturare politică mascată a sensului Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 70/23.02.2009, în esenţă eminamente social, dezinteresat material şi independent politic, respectiv a «Proiectului Rechizite şcolare pentru copiii preşcolari şi elevii din clasele I-VIII 2009 - 2012» (...)Mă refer, stimate domnule preşedinte, la ideea autoritară de a ataşa efectelor materiale în cauză câte o scrisorică ce poartă semnătura domniei voastre, în care vă adresaţi copiilor din judeţ în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Conotaţia strict electorală a acestui gest este cât se poate de evidentă, toţi cei care sunt cât de cât iniţiaţi în activitatea Consiliului Judeţean Constanţa fiind conştienţi de faptul că impactul politic reprezintă o condiţie sine qua non a implementării majorităţii proiectelor iniţiate de dumneavoastră", se arată în scrisoarea democrat-liberalului. Mihai Petre este de părere că şeful CJC acţionează după principiul lui Ludovic al XIV-lea, şi adaptează "letat cest moi" în "consiliul judeţean sunt eu". rechizite.jpg

Nicuşor, anchilozat la "volanul" administraţiei

Consilierul judeţean este de părere că preşedintele CJC a ales să ignore Legea administraţiei publice locale. În continuare, democrat-liberalul Mihai Petre îi recomandă şefului CJC să vorbească în numele tuturor aleşilor judeţeni în derularea programelor susţinute din fonduri judeţene sau în numele instituţiei pe care o reprezintă. "Mai clar, mă refer la paragraful lacrimogen din care se remarcă un "eu" aproape mesianic:"chiar dacă trăim vremuri grele, eu nu te-am uitat!". În cuvinte cât mai simple, domnule preşedinte, dumneavoastră trebuie doar "să organizaţi executarea şi să executaţi în concret" ceea ce noi toţi, consilierii judeţeni, stabilim în şedinţă, şi nu să vă asumaţi în nume personal ceea ce a decis un anumit număr de consilieri. Dacă legea va lasă rece, poate că procesul verbal aferent şedinţei din data de 23.02.2009, dar mai ales Hotărârea adoptată cu votul pentru a 32 de consilieri judeţeni, inclusiv majoritatea reprezentanţilor PDL, vă vor încălzi simţurile administrative anchilozate. În concluzie, pentru absolut tot ceea ce înseamnă aplicarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean, termenul legal, corect şi de bun simţ pe care ar trebui să-l folosiţi este "noi". (...) Dacă termenul de "noi" vă dă frisoane la gândul că vă alăturaţi şi altor colegi din partide diferite de cel al domniei voastre, atunci puteţi utiliza termenul de "Consiliul Judeţean", care ar reflecta la fel de bine realitatea, poate chiar mai bine", spune Mihai Petre.

"Nepăsarea, soră cu indolenţa"

În scrisoarea remisă şefului CJC, democrat-liberalul Mihai Petre aminteşte şi de echipamentele de calcul donate şcolilor din judeţ cărora "le-a crescut" o etichetă care include, pe lângă sigla CJC, numele şi funcţia lui Constantinescu.
"Îmi vine extrem de greu să cred că nu aţi fost la curent cu operaţiunile de etichetare a calculatoarelor şi imprimantelor distribuite în judeţ sau că nu aţi citit textul scrisorelei care însoţeşte rechizitele pentru şcolari. Şi chiar dacă ar fi fost aşa, consider că nepăsarea, soră cu indolenţa, nu poate fi scuzată", mai precizează democrat-liberalul, încheind cu recomandarea ca Nicuşor să facă astfel de gesturi, chiar mai generoase, în nume personal, din propriul buzunar. "Vă atrag atenţia că oricât de mult v-aţi dori să fiţi alfa şi omega judeţului Constanţa, cu un astfel de comportament care încalcă normele de minima moralia, alegerile locale din anul 2012 vor consfinţi omega mandatului dumneavoastră", subliniază Mihai Petre. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza în întregime scrisoarea consilierului judeţean către Nicuşor Constantinescu. De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic şi pe şeful CJC, dar şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Moldovanu, pentru a obţine un punct de vedere referitor la această scrisoare, însă nu au răspuns apelurilor noastre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii