Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concediaţii, la judecată cu Taxele Virginiei Ştefănică

ro

22 Sep, 2010 00:57 5459 Marime text
deschidere.jpgServiciul Public de Impozite şi Taxe s-ar putea confrunta în perioada următoare cu un val de procese din partea funcţionarilor puşi pe făraş

SPIT_Virginia_Stefanica_01.jpgAngajaţii disponibilizaţi de la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local se războiesc în instanţă cu instituţia care i-a pus pe liber.

Unul dintre funcţionarii concediaţi de SPITVBL ca urmare a punerii în aplicare a prevederilor Ordonanţei nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare a contestat în instanţă decizia de concediere. Marian Diaconescu a înregistrat acţiunea pe 9 septembrie, la Tribunalul Constanţa.

Fostul angajat al SPITVBL se opune astfel deciziei de a fi disponibilizat. Potrivit declaraţiei sale de avere de pe site-ul instituţiei, Diaconescu ocupase funcţia de casier în cadrul instituţiei de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetul local.

Potrivit directorului SPITVBL, Virginia Ştefănică, personalul de la Taxe şi Impozite a fost redus cu 32 de funcţionari. „Din aceştia 32, patru au înaintat acţiune în instanţă şi ne aşteptăm ca numărul lor să fie mai mare", ne-a declarat Virginia Ştefănică.

Au rămas funcţionarii cei mai eficace

Şefa de la Impozite şi Taxe a afirmat că cei 32 de angajaţi au fost concediaţi conform criteriilor referitoare la personal prevăzute în Ordonanţa 63/2010, dar şi în baza unor criterii de eficacitate. Ea a precizat că deciziile de concediere s-au luat în urma analizei evaluărilor de sfârşit de an la care sunt supuşi toţi angajaţii, în baza cuantificării numerice a materialelor lucrate, dar şi a complexităţii situaţiilor întocmite. „Sunt angajaţi care întocmesc lucrări mai complexe şi alţii care nu lucrează la acelaşi nivel. În general, s-au analizat rezultatele lor din ultimii cinci ani. În cazul angajaţilor care nu au încă o vechime de cinci ani s-a analizat perioada lucrată", a adăugat Virginia Ştefănică. Şefa SPITVBL a subliniat că, având în vedere criteriile luate în considerare, departajarea nu a fost dificilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lyana 21 Sep, 2013 22:26 doamne daca le pui fata in fata ca sa le privesti pe aceste domnite verginica uzun ,carmen trentea si hirgau ai zice ca sint surori.hirgau e fata de incredere a sefei verginica,sustinuta de liviu brailoiu si trentea.
  • mache 02 Oct, 2010 09:04 pentru nene : e artista si de aia nu-si schimba numele ce vrei sa nu o mai recunoasca lumea
  • nene 22 Sep, 2010 09:56 de ce ii tot spuneti stefanica??? parca s-a maritat, ....s-au s-a insurat de fapt si si-a pastrat numele urmand ca sotul nevasta sa-si schimbe numele din uzun in stefanica