Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când eram copil

ro

16 Aug, 2011 16:18 1773 Marime text

tamagoci.jpgNu stiu daca am avut o copilarie fericita pentru ca nu stiu cu ce ar trebui sa compar trairile mele ca sa vad daca e adevarat sau nu. Nu am fost un copil de bani gata si ma bucura asta pentru ca am avut ocazia sa fac unele lucruri pe care unii dintre copiii din ziua de astazi nu le vor putea face, sau ma rog nu vor sa le faca. O sa incerc sa-mi aduc aminte de cat mai multe lucruri pe care le faceam cand eram copil.

Cand eram copil aveam un tamagotchi

Am dormit in Pod, era plin de fan. Nu conteaza cate insecte misunau pe acolo si probabil cate au urcat si pe noi. Am pus o patura si am stat aproape toata noaptea uitandu-ne la luna plina si vorbind despre toate porcariile.

Am mancat cam 10 gume Turbo, deodata. Imi aduc aminte ca m-au durut muschii fetei cateva ore bune insa senzatia a fost inedita.

Cand eram copil, dansam pe macarena si lambada in fata tuturor, daca vroiam. Acum nu-mi mai vine sa fac asta (decat cand sunt singur acasa).

Cand eram copil plangeam cand spargeam o minge de fotbal. Stiam ca trebuie sa strang bani ca sa-mi iau alta.

Colectionam surprize cu fotbalisti si le puneam in albume de la Campofrio. Stiu ca mergeam la magazinele din oras si ma rugam de vanzatoare sa-mi dea niste surprize, poate nu le aveam. (Nici acum nu stiu ce legatura aveau mezelurile cu fotbalistii).

Mancam inghetata din aia Polar parca, arata ca un pachet de unt.

Mai tarziu ascultam N&D si T-short, mi se parea ca descoperisem cei mai tari artisti muzicali, ascult din cand in cand si astazi melodiile respective.

Ma urcam in copaci la tara, erau cele mai tari ascunzatori, nu conta ca toata lumea ma vedea.

Am fost la adunat si intors de fan, cules de bureti, cules de cartofi, prune, mere etc. Asa si?

Aveam casete cu muzica romaneasca - se mai stricau din cand in cand in casetofon, le intorceam cu un creion si mergeau brici.

Am vazut testoasele ninja prima data pe "video".

Eram innebunit dupa Cartoon Network.

Jucam fotbal in curtea scolii sau liceului apoi veneam in spatele blocului si beam apa Borsec la sticla.

Jucam miuta, holobana si baraj cand eram prea putini pentru fotbal.

Nu vreau sa par zmeu zicand ca probabil, copiii din ziua de astazi nu vor putea face unele dintre lucrurile mentionate. Stiu ca nu se poate compara "o copilarie" din ziua de astazi cu una pe care noi am avut-o. Imi pare rau ca nu vor putea experimenta unele dintre lucrurile pe care noi le-am facut insa sunt invidios pe viitorii copii pentru ca vor putea descoperi lucruri la care noi nici nu visam.

www.somnulescu.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii