Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Dumitru Bocai, cu ochii pe hoţi Se extinde sistemul de supraveghere a oraşului Ovidiu (document)

ro

14 Jul, 2011 01:42 2214 Marime text
Ovidiu_Dumitru_Bocai_7.jpgAdministraţia locală din Ovidiu continuă proiectele pe care le are în oraş cu o procedură de achiziţie a încă 12 camere de supraveghere, pe lângă cele nouă deja montate.

Acestea vor fi instalate în şapte intersecţii din localitate, dar şi la Complexul Atlas, în parcarea blocului OV, a celor de tip ANL, la Şcoala nr. 2 din localitate şi la blocurile CD în zona grădiniţei. Ataşat, în ediţia online, puteţi vizualiza lista exactă a intersecţiilor unde urmează a fi montate acestea. Oraşul Ovidiu este dispus să achite suma de 161.290 de lei, fără TVA, atât pentru achiziţionarea echipamentelor necesare pentru sistemul video, cât şi pentru montarea acestora.

Pentru această procedură de licitaţie, agenţii economici interesaţi pot să-şi depună ofertele până la data de 27 iulie, ora 10.30, şedinţa de deschidere urmând a avea loc în aceeaşi zi, de la ora 11.00. Aceştia trebuie să achite o garanţie de participare în valoare de 3.200 de lei. Contractul de achiziţie publică ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de două luni. Un criteriu pe care ofertanţii trebuie să-l îndeplinească este prezentarea derulării şi finalizării în ultimii trei ani a unor contracte de furnizare de echipamente similare (Sistem de monitorizare si/sau supraveghere video), cu montajul şi punerea în funcţiune a acestora, similare cu cel care face obiectul prezentei proceduri, cu valoare totală minimă de 160.000 lei fără TVA.

Sistemul de supraveghere video va avea în componenţă 12 camere video de înaltă rezoluţie, o unitate DVR cu monitor de 37 de inchi cu rezoluţie Full HD, convertoare video de fibra optică pentru transmiterea unui canal video/canal de date prin fibră optică, set transmiţător/receptor radio, ansamblu de cabluri de alimentare şi cabluri de transmisie video/date prin fibra optică. Camerele video se vor monta pe stâlpi la o înălţime de 4,3 metri, în spaţii deschise cum sunt intersecţiile străzilor pentru asigurarea unui unghi de vizualizare de 360 de grade.

Bocai: „Când vom mai avea bani, o să mai luăm altele"

Potrivit celor declarate de primarul Dumitru Bocai, achiziţionarea acestui sistem, completarea celui existent, era foarte necesară pentru a preîntâmpina conflictele, furturile, dar şi pentru supravegherea copiilor având în vedere că două dintre aceste camere vor fi montate la grădiniţă şi la şcoala din localitate. „Suma pe care o dăm pentru achiziţionarea acestor camere nu este una mare, ne-ar mai fi trebuit şi alte camere pentru alte intersecţii, dar deocamdată pentru acestea am avut fonduri. Când vom mai avea bani o să mai luăm altele, sunt foarte necesare", ne-a spus primarul Ovidiu Bocai.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii