Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o plângere penală pentru Nicuşor Constantinescu

ro

07 Sep, 2011 00:00 1243 Marime text
Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a formulat la începutul acestei săptămâni o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Motivul care stă la baza acestei plângeri este încălcarea prevederilor legale prin care CJC are obligaţia achitării contravalorii serviciilor de telefonie fixă necesare funcţionării Centrului Militar Zonal Constanţa. Palaz spune că aşa cum se arată în Hotărârea de Guvern 414/1997 pentru aprobarea Normelor maximale privind dotarea centrelor militare judeţene, Consiliul Judeţean Constanţa are o serie de obligaţii faţă de Centrul Militar Zonal Constanţa, printre care achitarea contravalorii abonamentelor telefonice, telefax, fax şi a convorbirilor efectuate cu aceste mijloace de comunicare. „Încă din anul 2009, prevederile acestei legi au fost încălcate prin Hotărârea 153/2009 adoptată de Consiliul Judeţean Constanţa. Ministerul Apărării Naţionale a câştigat în luna iunie 2011, prin decizie irevocabilă, procesul prin care solicita anularea acestui act administrativ, însă nici în acest moment Centrul Militar Zonal nu beneficiază de servicii de telefonie fixă, ceea ce are drept consecinţă perturbarea gravă a modului de desfăşurare a atribuţiilor funcţionale deosebit de importante pentru siguranţa populaţiei. Este evident faptul că Nicuşor Constantinescu, prin nerespectarea obligaţiilor legale, pune în pericol derularea activităţii Centrul Militar Zonal şi implicit siguranţa populaţiei din judeţul nostru", spune prefectul, care adaugă faptul că a solicitat admiterea plângerii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice prevăzute de art. 248 din Codul Penal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 08 Sep, 2011 10:13 Bun super ma bucur sa aud asta, dar dca dorim sa luam totusi legatura cu centru militar zonal constanta, cum putem face asta?