Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Naţională de Investiţii vorbeşte despre stadiul lucrărilor de consolidare a Cazinoului

ro

27 Sep, 2011 01:00 2008 Marime text
Cazino_-_Cazino_Constanta_2.jpgÎn răspunsul la solicitarea transmisă către CNI privind demararea procedurilor privind reabilitarea Cazinoului Constanţa se evidenţiază faptul că acum sunt în derulare demersurile privind contractarea expertizelor termice şi energetice precum şi pentru întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie

Reamintim faptul că monumentul de patrimoniu care va fi restaurat a fost transmis de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, potrivit legii, în folosinţă gratuită Companiei Naţionale de Investiţii, pe bază de protocol pe toată durata lucrărilor de renovare.

La începutul lunii septembrie, Cazinoul Constanţa a fost preluat în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Guvernul României aprobând preluarea din administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanţa a imobilului - teren şi construcţie - „Cazino Constanţa", ce aparţinea domeniului privat al Municipiului Constanţa. Săptămâna trecută, în Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia prin care Compania Naţională de Investiţii va fi cea care se va ocupa de reparaţiile imobilului.

În urma solicitării scrise către Compania Naţională de Investiţii în legătură cu proiectul referitor la consolidarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa, la procedura de acordare a contractului de către CNI pentru aceste lucrări, durata lor şi date despre evaluarea costurilor, reprezentanţii instituţiei ne-au transmis că în prezent se lucrează la toate aceste aspecte. „Imobilul se transmite de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în folosinţă gratuită, potrivit legii, Companiei Naţionale de Investiţii C.N.I. - S.A., pe bază de protocol, pe întreaga durată a realizării investiţiilor de consolidare şi restaurare. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, respectiv Compania Naţională de Investiţii C.N.I. - S.A vor proteja şi vor păstra regimul de monument istoric al imobilului în conformitate cu legislaţia în vigoare pe toată durata administrării şi, respectiv folosinţei gratuite a imobilului", se arată în răspunsul primit de la CNI. De asemenea, este specificat faptul că la acest moment sunt în derulare demersurile privind contractarea expertizelor termice şi energetice precum şi pentru întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie în concordanţă cu prevederile anexei 3 din HG 28/2008. „După finalizarea documentaţiei de avizare se vor putea cunoaşte atât starea tehnică a clădirii la momentul actual, concluziile raportului de expertiză tehnică/audit energetic, lucrările necesare a se executa şi durata estimată de realizare a acestora, precum şi costuri estimative. Ulterior, se vor aviza indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, urmând a fi contractate proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare şi restaurare a Cazinoului din Constanţa", se mai arată în răspuns.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii