Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, la Agigea, se lansează proiectul „Grup Local Dobrogea Sud"

ro

01 Sep, 2011 00:00 1596 Marime text

Agigea_-_Carjaliu_Cristian.jpgAstăzi¸ de la ora 11.00, la sediul Primăriei Agigea va fi lansat proiectul care vizează prezentarea proiectului „Grup Local Dobrogea Sud", finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007 - 2013, Axa prioritară 5, Măsura 5.1, Acţiunea 1 - „Sprijin pentru înfiinţarea parteneriatelor public - private şi elaborarea strategiilor de dezvoltare locală integrată a zonelor pescăreşti".

În cadrul evenimentului, va fi prezentat obiectivul principal al proiectului în cadrul proiectului „Grup Local Dobrogea Sud", dar şi activităţile ce se vor desfăşura în cadrul proiectului. În urma implementării acestuia se doreşte înfiinţarea Grupului Local Dobrogea Sud, instruirea personalului prin cursuri de specialitate pentru elaborare şi aplicare strategii de dezvoltare locală, dar şi elaborarea Strategiei de dezvoltare locală integrată care să permită, pe baza identificării necesităţilor de dezvoltare a zonei, implementarea rapidă a investiţiilor şi proiectelor necesare în zona piscicolă, crearea unei infrastructuri specifice, dar şi achiziţionarea de echipamente şi tehnologii destinate monitorizării evoluţiei speciilor şi migraţiei.

La eveniment, vor participa şi persoanele care au în exploatare diferite suprafeţe pentru pescuit, şi care este premergător implementării unui program pe pescuit care va fi finanţat de către Uniunea Europeană. „La acest moment, suntem în faza de implementare şi de formare a unei strategii în acest sens", susţine primarul comunei, Cristian Cîrjaliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii