Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost predat contractul pentru Grădiniţa „Pinocchio" din Techirghiol Primarul Adrian Stan - „În toamnă, copiii vor învăţa în clase noi"

ro

27 Jul, 2011 00:00 3328 Marime text
Techirghiol_-_Adrian_Stan.jpgAşa cum prevede contractul încheiat pe 22 iulie a.c. de către Primăria Techirghiol cu SC Ricostar SRL, din Tulcea, lucrarea de extindere a grădiniţei ar trebui să fie gata la finele acestui an însă, după cum ne-a declarat primarul oraşului, Adrian Stan, sunt mari şanse ca lucrările să se finalizeze până la începerea anului şcolar.

Practic, lucrarea de extindere a grădiniţei pentru care autoritatea contractantă va acorda suma de 682.437,57 de lei, fără TVA, constă în construirea unui corp nou, Corpul nr. 2, la grădiniţa Pinocchio care va avea o suprafaţă construită de 552,7 metri pătraţi. Iniţial, autorităţile locale erau dispuse să o dea pentru această lucrare era de 859.848 lei cu TVA. Contractul a mai fost dorit de alţi doi ofertanţi.

Accesul principal în această clădire se va realiza din faţada principală, amplasată înspre strada 9 Mai. La nivelul parterului, vor fi amplasate un vestibul, un hol pentru circulaţie, patru săli de clasă, patru vestiare, grupuri sanitare pentru copii, duş, spaţiu tehnic, depozit pentru produse de curăţenie, cancelarie, birou/depozit pentru materiale didactice, arhivă, cabinet medical/izolator, oficiu. Termenul în care se estimează că se va finaliza lucrarea este de patru luni calendaristice.

Edilul oraşului Techirghiol ne-a declarat că lucrările au fost deja demarate de două săptămâni, iar ritmul de lucru este unul foarte bun. „Sunt mulţumit de cum lucrează firma, deja a fost finalizată fundaţia. Dacă se va lucra în acest ritm de acum, în toamnă, copiii vor învăţa în clase noi şi nu vor mai fi nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea în două schimburi", a precizat primarul. Până în anul şcolar anterior, cele patru grupe a câte 25 de copii preşcolari învăţau în două schimburi, dimineaţă şi după-amiază, program care pentru mulţi era foarte dificil.

Firma câştigătoare a mai efectuat astfel de lucrări, majoritatea în judeţul Tulcea. De pe lista autorităţilor contractante care au predat lucrări celor de la SC Ricostar SRL Tulcea se numără comuna Beştepe, Baia, Chilia Veche, Sarichioi, Topolog, Scînteieşti - Galaţi, dar şi Centrul Militar Judeţean Tulcea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea.

Societatea tulceană cu vechime pe piaţa locală în domeniu îl are administrator şi unic asociat pe Toader Statache. Firma are ca obiect principal de activitate „Lucrări de instalaţii tehnico-sanitare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii